Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βιταμίνη D3: Γιατί είναι απαραίτητη για τα παιδιά και πού θα την εντοπίσετε

Η διαδικασία της ανάπτυξης του παιδιού, αναμφίβολα είναι μία μαγική διαδικασία, αλλά από την άλλη κρύβει αρκετό άγχος. Ειδικότερα οι μανούλες που ανακαλύπτουν πρώτη φορά τη χαρά της μητρότητας, είναι λογικό να ανησυχούν περισσότερο, καθώς ακόμη προσπαθούν να βρουν τα «πατήματά» τους στον δύσκολο ρόλο που έχουν αναλάβει. Αυτό που δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάει καμία από εμάς, είναι πως μόνο διατηρώντας την ψυχραιμία μας και κάνοντας υπομονή στα κρίσιμα και τρυφερά στάδια της ανάπτυξης, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε όλες τις επερχόμενες, μεγάλες αλλαγές.

Ο σημαντικότερος «σύμμαχός» μας στο δύσκολο αυτό ταξίδι, είναι μία από τις πιο δυσεύρετες και πολύτιμες βιταμίνες, η «βιταμίνη του ήλιου» ή αλλιώς βιταμίνη D, την οποία παράγει ο οργανισμός μας κατά την έκθεσή του στον ήλιο και μπορείς να τη βρεις και στο ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής ALTION Kids D3®. Αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που την καθιστά τόσο σημαντική, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί και υπόσχομαι να λυθούν όλες σου οι απορίες!

Για έναν γερό σκελετό

Η σημαντικότερη ιδιότητα της βιταμίνης D, είναι πως έχει την ικανότητα να ενισχύει ακόμη περισσότερο την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Όπως είναι γνωστό, το ασβέστιο αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό, άρα και απαραίτητο συστατικό, ειδικά για τα παιδιά που διανύουν ακόμη τα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης, καθώς είναι βασική προϋπόθεση για έναν δυνατό σκελετό και δοντάκια. Κι όμως, αρκούν μία με δύο σταγόνες ημερησίως από το ALTION Kids D3®, ένα συμπλήρωμα απαλλαγμένο από γλυκαντικές ουσίες, αλκοόλη, συντηρητικά Ε, γλουτένη και λακτόζη, το οποίο περιλαμβάνει 100% φυσικής προέλευσης βιταμίνη D, για να καλύψεις επαρκώς και με ασφάλεια τις ανάγκες του μικρού σου σε βιταμίνη D.

Extra tip: Αν ανησυχείς πως το μικρό σου είναι ιδιαίτερα ατίθασο και δεν θα μπορέσεις να του δώσεις το συμπλήρωμα, να ξέρεις πως το γρήγορο και πρακτικό dropper κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη για εσένα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να διαλύσεις το περιεχόμενο του συμπληρώματος, στο γάλα ή το γιαούρτι που θα ακολουθήσει μετά το χορταστικό γεύμα του. 

Ακόμη πιο δυνατό ανοσοποιητικό

Αν έχεις παρατηρήσει πως ο οργανισμός του μωρού σου είναι ευάλωτος, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει ανησυχητικά συχνά, τότε πρέπει να εξετάσεις άμεσα το ενδεχόμενο πως μπορεί να παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των κυττάρων που λειτουργούν ως «στρατιωτάκια» για την άμυνα του οργανισμού, δηλαδή τα Τ και Β λεμφοκύτταρα. Παρόλα αυτά, δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να σε φοβίζει, καθώς πρόκειται για μία βιταμίνη που εκτός από τις… ηλιόλουστες μέρες, τη βρίσκουμε και σε τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο κρόκος των αυγών, το σκουμπρί και ο τόνος. Ακολουθώντας μία στοχευμένη διατροφή και εμπλουτίζοντας τα γεύματα του παιδιού με ένα συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για νεογνά και παιδιά, δεν θα χρειάζεται πλέον να σε ανησυχεί τίποτα!

ALTION PICTURE 3

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως παρότι εμείς οι μανούλες είμαστε εκείνες που περνάμε τον περισσότερο χρόνο με το παιδί, οι ειδικοί γιατροί και παιδίατροι είναι εκείνοι οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται το μικρό μας. Για αυτό, πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση που αφορά στην υγεία του, μην ξεχάσεις να ζητήσεις πρώτα την έμπειρη συμβουλή τους!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ.: 63537/12-06-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90471-ALTION-12/2019


Πηγή