Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Βλέπεις χαλάρωση στο δέρμα σου; Ίσως φταίει το λάθος που κάνεις στο μπάνιο σου

Όταν μπαίνεις στο μπάνιο σου θέλεις να χάνεσαι με τις ώρες μέσα στη μπανιέρα σου! Είναι αυτή η αναζωογονητική ιεροτελεστία που έχεις ανάγκη μετά από μια κουραστική ημέρα!

Το νερό από μόνο του είναι αποτοξινωτικό! Είτε μπαίνεις για ένα απλό ντους είτε για ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα σε κάνει να χαθείς για ώρες στην μπανιέρα σου, η ένταση που αποβάλλεται από το σώμα σου είναι … το κάτι άλλο!

Κι επειδή χρειάζεται να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για την προσωπική μας φροντίδα, το μπάνιο είναι ίσως το μόνο πράγματα που -ούσα μαμά- μπορείς ν’ απολαύσεις χωρίς περισπασμούς. 

Συχνά πέφτουμε σε μια παγίδα κατά τη διάρκεια αυτής της απολαυστικής διαδικασίας.

Κάνεις ένα σημαντικό λάθος, που μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί βλαβερό για την επιδερμίδα σου. Ποιο είναι αυτό; Ότι κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό. Ακόμη και καυτό, πολλές φορές.

Όσο υπέροχο, απολαυστικό, αναζωογονητικό και χαλαρωτικό κι αν είναι το καυτό ντους, άλλο τόσο καταστροφικό για το δέρμα σου μπορεί να αποδειχθεί.Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει, διότι το καυτό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα σου τα φυσικά της έλαια και λιπίδια με αποτέλεσμα να την αφυδατώνει, πολλές φορές ακόμη και να την ξηραίνει. Όταν, λοιπόν, το δέρμα δεν έχει την υγρασία που χρειάζεται, καταλήγει να χαλαρώνει και παύει να είναι ελαστικό και σφριγηλό, ενώ παράλληλα αυτή η χαλάρωση επιδεινώνει και την όψη φλοιού πορτοκαλιού, δηλαδή την κυτταρίτιδα.

 


Πηγή