Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βρώμη στην εγκυμοσύνη: Πέντε σημαντικά οφέλη + δύο συνταγές για νόστιμα & υγιεινά γλυκά (vid)

Για πολλούς η βρώμη είναι το αγαπημένο γεύμα για πρωινό. Έχει ταυτιστεί με την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα. Είναι όμως ασφαλής η κατανάλωσή της την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Η απάντηση είναι ναι. Η βρώμη περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη μέλλουσα μαμά και το μωρό και εφόσον, η κατανάλωσή της γίνεται με μέτρο, τα οφέλη είναι πολλά.

Εξαιρετική πηγή ενέργειας

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μαμά χρειάζεται επιπλέον ενέργεια, την οποία της προσφέρουν διάφορες τροφές, όπως η βρώμη.

Συμβάλλει στην αργή και σωστή πέψη

Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες οι οποίοι συμβάλλουν στην αργή πέψη αλλά και γενικά στη σωστή λειτουργεία του πεπτικού συστήματος.

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα

Η βρώμη είναι καθαρές φυτικές ίνες, οι οποίες κατά την πέψη λειτουργούν σαν σφουγγάρι και απορροφούν μεγάλη ποσότητα υγρών. Αυτό διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Περιέχει φυλικό οξύ

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλικό οξύ το οποίο συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Πλούσια σε σίδηρο

Το σίδηρο είναι απαραίτητο για την μέλλουσα μαμά και το μωρό. Η καθημερινή κατανάλωση βρώμης, εξασφαλίζει όλη την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται η μαμά στην καθημερινότητά της.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα παντζάρια στην καθημερινής ας διατροφή:

Εκτός από τον προφανή τρόπο, δηλαδή με γάλα ή γιαούρτι για πρωινό, μπορείτε να εντάξετε τη βρώμη στην καθημερινής ας διατροφή και στα διάφορα σνακ που καταναλώνετε ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο συνταγές για υγιεινά και νόστιμα γλυκίσματα.

Μπισκότα με βρώμη, μπανάνα & σταγόνες μαύρης σοκολάτας:

 

Υγιεινό κέικ με βρώμη, μέλι & αποξηραμένα φρούτα:


Πηγή