Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γέννα στο νερό – 5+1 πράγματα που δεν γνώριζες μέχρι σήμερα

Με όποιον τρόπο και αν φέρεις στον κόσμο το μωρό σου, ο τοκετός είναι μια εμπειρία που θα θυμάσαι για μία ζωή. Είναι η στιγμή που γεννιέται το μωρό σου, αλλά και η μητέρα μέσα σου.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, παρατηρούμε ότι η γέννα στο νερό είναι όλο και πιο δημοφιλής. Ολοένα και περισσότερες μητέρες στον κόσμο επιλέγουν αυτή τη μέθοδο τοκετού για να γεννήσουν. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε αυτή τη μέθοδο; Ας δούμε οκτώ πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε τον τρόπο με τον τρόπο που θα γεννήσετε.

Νιώθεις πιο χαλαρή

Το νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες για την έγκυο. Προσφέρει χαλάρωση και περιορίζει τον πόνο της γέννας.
Θα χρειαστείς τη βοήθεια μαίας
Η μαία είναι απαραίτητη για να βοηθήσει τόσο εσένα, όσο και το μωρό σου όταν θα γεννηθεί. Μην αμελήσεις λοιπόν να βρεις την κατάλληλη ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης σου.

Δεν είναι για όλους

Η γέννα στο νερό είναι κατάλληλη μόνο εφόσον η μέλλουσα μαμά δεν παρουσιάζει επιπλοκές στην κύησή της. Εάν σκέφτεσαι να γεννήσεις στο νερό, συζήτησέ το πρώτα από όλα με τον γυναικολόγο σου.

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μπανιέρα του σπιτιού σας

Ναι, η γέννα στο νερό γίνεται συνήθως σε μπανιέρα αλλά δεν μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε μπανιέρα πχ σε αυτήν που έχεις στο μπάνιο σου. Πρέπει να είναι αποστειρωμένη για να μην κολλήσεις κάποια λοίμωξη ή μόλυνση.

Το νερό είναι το μόνο σου παυσίπονο

Στη γέννα στο νερό δεν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο ή να πάρεις οποιοδήποτε άλλο παυσίπονο.

Μπορεί να βγάλεις τον πλακούντα έξω από το νερό

Μπορείς να βγάλεις τον πλακούντα είτε μέσα στο νερό, είτε έξω. Αρκετές γυναίκες επιλέγουν να τον βγάλουν εκτός νερού γιατί το νερό είναι κρύο ή βρώμικο.

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή