Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Γέννησες μόλις; Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Η διατροφή της μέλλουσας μαμά σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της εγκύου αλλά και στην ανάπτυξη και υγεία του μωρού.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι μετά το τέλος της εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου. Ίσα-ίσα, την περίοδο αυτή που θηλάζεις το μωρό σου, είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου και να προσφέρεις στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από τη διατροφή σου;

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη το διάστημα αυτό. Επίσης περιέχουν ασβέστιο το οποίο χρειάζεσαι τώρα που θηλάζεις.

Τροφές ολικής άλεσης

Την περίοδο αυτής της ζωής σου χρειάζεσαι ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα της νέας μαμάς και οι τροφές ολικής άλεσης όπως το ψωμί ολικής ή τα μακαρόνια ολικής, είναι η ιδανική επιλογή.

Ψάρια

Τα λιπαρά είναι επίσης αναγκαία τους μήνες μετά τον τοκετό και ιδιαίτερα τα καλά λιπαρά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμός. Τα ψάρια είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά που κάνουν καλό και σε εσένα αλλά και στο μωρό σου μέσω του θηλασμού.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και λαχανικά είναι πηγές όλων των απαραίτητων βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Επίσης, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Τι να αποφεύγεις:

Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγεις και αυτό το διάστημα είναι τα ωμά κρέατα, το πολύ αλάτι, τα αναψυκτικά και το junk food.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή