Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γεννήσατε… Πού πήγε η κολλητή σας;

Το ακριβότερο δώρο της ζωής σας ήρθε. Το χετε στα χέρια σας. Αλλά με την άφιξή του μερικοί άνθρωποι μπορεί και να χαθούν…

Μέχρι και πριν την εγκυμοσύνη ξενυχτούσατε παρέα με τις φίλες σας, με τα ποτά σας και τα γέλια σας. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακολουθούσατε ίσως απλά δεν πίνατε αλκοόλ… Το χατε ρίξει σε φαγητά ή καφέ. Τώρα… Εκείνες είναι έξω το ξημέρωμα και διασκεδάζουν κι εσείς θηλάζετε ή ξενυχτάτε για το αγγελούδι σας.

Και θα νιώθετε οτι δε σας καταλαβαίνουν και θα έχετε παράπονα και θα στεναχωρηθείτε ίσως που δεν κατάλαβαν τη βαρυτητα του ‘το μωρό μου έχει πυρετό’… Μη σκάτε όμως. Αν ειναι αληθινή η φιλία σας και βασισμένη σε γερά θεμέλια, θα βρείτε το ρυθμό σας, και εσείς και η κολλητή σας.  Χρειάζεται απλώς λιγος χρόνος. Μπορεί να πρέπει εσείς να παίρνετε περισσότερες φορές τηλεφωνο για να μάθετε τα νέα της παρέας. Οταν βρίσκετε ευκαιρία προτείνετε μια βόλτα με τη φίλη σας, ακομη και αν έχετε το μωρό στον μάρσιπο.

Και να θυμάστε και κάτι άλλο. Μπορεί να συνάψετε σχέσεις που ούτε το φανταζόσασταν και να κρατήσουν μια ζωή.

Στο μαιευτήριο μπορεί να κάνετε γνωριμίες που θα κρατήσουν. Η γειτόνισσα με την οποία ποτέ δεν είχατε ανταλλάξει περισσότερα από μια καλημέρα, μπορεί να γίνει καλή σας φίλη εάν έχει και αυτή μωρό. Στο πάρκο, στην παιδική χαρά θα γνωρίσετε άλλες μαμάδες με τις οποίες θα αναπτύξετε σχέσεις.

Η ζωή μετά τα παιδιά αλλάζει ανεπιστρεπτι. Βρείτε τις ισορροπίες σας στη νεά κατάσταση και μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε σ’αυτή τη ζωή.


Πηγή