Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να κάνουν babysitting στα αδέρφια τους;

Αυτό σίγουρα συνεπάγεται περισσότερος χρόνος και βοήθεια για εσάς. Έχετε αναρωτηθεί όμως πότε ποιες είναι οι συνέπειες για τα ίδια τα παιδιά και τη μεταξύ τους σχέση;

Σύμφωνα με το brightside.me το babysitting των παιδιών από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους, ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Ο λόγος;

Τους δίνετε παραπάνω ευθύνες από ότι μπορούν να αντέξουν

Η ανάληψη ευθυνών ήδη από τη μικρή τους ακόμα ηλικία, κάνει καλό στα παιδιά. Υπάρχει όμως διαφορά ανάμεσα στο να αναθέσετε στο μεγαλύτερο παιδί να προσέχει το αδερφάκι του όσο εσείς μαγειρεύετε και στο να το προσέχει για ώρα όσο λείπετε από το σπίτι, ειδικά εάν το κάνει παρά τη θέλησή του.

Εάν δε αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση, το παιδί είναι πιθανό να έχει συνεχώς το αίσθημα της ευθύνης το οποίο θα το βαραίνει. Μην ξεχνάτε ότι όσο ώριμο κι αν είναι ένα παιδί, παραμένει παιδί.

«Θυσιάζουν» την παιδική τους ηλικία

Η ξεγνοιασιά είναι βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν, να τρέχουν, να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους, πράγματα που μπορούν να κάνουν μόνο στον ελεύθερό τους χρόνο. Εάν αντί για το παιχνίδι πρέπει να αναλάβουν την φροντίδα των μικρότερων αδερφών τους, τότε σίγουρα θυσιάζουν δραστηριότητες και πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μεταξύ τους σχέση

Εάν το μεγαλύτερο παιδί νιώθει να καταπιέζεται από την ευθύνη του να προσέχει το αδερφάκι του, είναι πολύ πιθανό αυτό να βγει στη μεταξύ τους σχέση, είτε τώρα, είτε αργότερα.

Δεν είναι ειδήμονες 

Όσο ώριμο κι αν είναι ένα παιδί και όσες φορές κι αν σας έχει δει να φροντίζετε εσείς τον μικρότερο αδερφή ή αδερφή του, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν είναι ειδήμων και ότι αγνοεί πολλά πράγματα που σχετίζονται με τη φροντίδα των παιδιών.

Πηγή: Brightside.me


Πηγή