Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γιατί είναι σημαντικό να μιλάτε στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες μπορεί να πιστεύουν ότι το να μιλάνε στο μωρό τους, όσο αυτό βρίσκεται ακόμη μέσα στην κοιλιά τους, δεν είναι κάτι το σημαντικό, ότι δεν θα τις ακούσει, δεν θα τις καταλάβει.

Η ακοή είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στα μωρά. Την 24η εβδομάδα τα μωρά μπορούν να ακούσουν. Η φωνή της μητέρας κινείται σε δονήσεις που περνούν από τα οστά της. Το μωρό μπορεί να τις αισθανθεί ενώ είναι στη μήτρα.

Η σημασία της «συζήτησης» με το μωρό σας

Η αλήθεια είναι πως η συζήτηση με το μωρό μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική και ευεργετική για τα μωρά. Μιλώντας στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθάτε τη νευρωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Επιπλέον, το κάνει να κλωτσήσει και να κινηθεί μες στη μήτρα. Θυμηθείτε ότι πολλές δεξιότητες αρχίζουν να σχηματίζονται ενώ το μωρό σας βρίσκεται μες στην κοιλιά σας!

Ο ήχος της φωνής της μητέρας τους μπορεί να εξαλείψει το άγχος των μωρών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Από την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, τα μωρά μπορούν να διακρίνουν τη φωνή της μητέρας τους από τους άλλους ήχους. Είναι επίσης πιο ευαίσθητα στους δυνατούς θορύβους.

Η φωνή του πατέρα δεν έχει τόσο υψηλή συχνότητα επειδή είναι ένα εξωτερικό ερέθισμα. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό για τα μωρά να ακούσουν τη φωνή του πατέρα τους.

Τα μωρά στη μήτρα είναι συνήθως πιο ενεργά και δεκτικά στη διέγερση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μιλώντας στο μωρό σας το βράδυ θα το βοηθήσετε να αισθάνεται πιο ήρεμο και ασφαλές.

Τι να πείτε στο μωρό σας

Ενώ μιλάτε στο μωρό σας μπορείτε ταυτόχρονα να χαϊδεύετε και την κοιλιά σας. Αυτό του δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς. Μπορείτε να του μιλήστε για το τι κάνετε εκείνη την στιγμή, πώς έχετε διακοσμήσει το δωμάτιό του ή για τα συναισθήματά σας όσο περιμένετε να γεννηθεί.

Μπορείτε επίσης να το τραγουδήσετε τραγούδια ή να του αφηγηθείτε ιστορίες. Είναι καλή ιδέα να μοιραστείτε αυτή τη δραστηριότητα με τον πατέρα. Έτσι, το έμβρυο μπορεί να αισθανθεί τη συναισθηματική σχέση μεταξύ μαμάς και μπαμπά.

Η ακρόαση μουσικής είναι επίσης μια καλή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε τις κατάλληλες μελωδίες για το μωρό σας. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε μετά τον πέμπτο μήνα όταν τα αυτιά των μωρών είναι καλά ανεπτυγμένα.


Πηγή