Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γιατί ξυπνάει το μωρό μου από τα χαράματα;

Ακόμα κι όταν τα μωρά κοιμούνται εξακολουθούν να αισθάνονται, να ακούνε και να βλέπουν! 

Το πρωϊνό φως περνάει μέσα από τα κλειστά μάτια τους και το λεπτό κρανίο τους και λειτουργεί σαν ξυπνητήρι .

Ευτυχώς, ο λευκός θόρυβος (οι μονότονοι θόρυβοι όπως του απορροφητήρα ή από το πιστολάκι) και το φάσκιωμα μπορούν να αποκοιμίσουν πάλι πολλά μωρά που έχουν ξυπνήσει νωρίς. Δοκιμάστε επίσης να βάλετε σκούρες κουρτίνες στα παράθυρα.

Ωστόσο, αν δεν καταφέρετε να το ξανά κοιμίσετε το μωρό σας, ίσως χρειαστεί να αποχαιρετήσετε το ζεστό σας κρεβάτι και να βγάλετε το μικρό σας για ένα πρωινό περίπατο.

Μπορεί να κοιμηθεί πάνω στο στήθος μου;

Τα μωρά που είναι ξαπλωμένα μπρούμυτα έχουν αυξημένο κίνδυνο ασφυξίας και Συνδρόμου Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (ΣΑΒΘ). Είναι πολύ πιθανό επίσης να πέσει από την από αγκαλιά σας γιατί μπορεί να σας πάρει ο ύπνος.

Γιατί ξυπνάει το κοιμισμένο μωρό όταν το ξαπλώνω στο κρεβάτι του;

«Ακόμα και τα κοιμισμένα μωρά έχουν κάποια επίγνωση του περιβάλλοντός τους», γράφει ο επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCLA, Harvey Karp στο βιβλίο του «Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο» εκδόσεις διόπτρα.

«Το μωρό σας προφανώς αισθάνεται τη διαφορά ανάμεσα στη ζεστή αγκαλιά σας και στο ήσυχο , επίπεδο λίκνο. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα αν το φασκιώσετε και του δώσετε την πιπίλα (αν τη δέχεται) πριν το ξαπλώσετε.Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική «ξύπνα και κοιμήσου» για να ενισχύσετε την ικανότητά του να ηρεμήσει μόνο του. ‘Η χρησιμοποιήστε μια καλαθούνα για να διευκολύνετε την μετάβασή του στον ύπνο», αναφέρει ο Harvey Karp

Όταν γίνουν δύο ή τριών μηνών, τα μωρά γίνονται πιο κοινωνικά και η τηλεόραση μπορεί να τα ξυπνήσει.

Από την άλλη, κάποια μωρά δεν μπορούν να κοιμηθούν αν το σπίτι είναι υπερβολικά ήσυχο!

Αν προσθέσετε λευκό θόρυβο ίσως βελτιώσετε τον ύπνο του μωρού σας διατηρώντας ενεργοποιημένο το καταπραϋντικό αντανακλαστικό του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή