Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γιατί πρέπει να έχεις κι εσύ μια ρουτίνα ύπνου εκτός από τα παιδιά σου

Πιθανότατα να έχετε ακούσει για καθημερινές πρωινές συνήθειες που σας βοηθούν να βγάλετε τη μέρα με επιτυχία. Τι γίνεται όμως με τη βραδινή ρουτίνα; Έχετε πρόγραμμα όπως τα παιδιά σας; Κοιμάστε καλά;

Όταν πρόκειται για έναν καλό ύπνο, οι διάφορες συνήθειες που έχουμε πριν από τον ύπνο, μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του ύπνου και της ξεκούρασής σας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά σας.

Ίσως την τελευταία περίοδο και μετά από όλα όσα έχετε περάσει (καραντίνα, κορονοϊός, κοινωνική απομόνωση, μέτρα ασφαλείας) να έχουν διαταράξει το πρόγραμμά σας και τον ύπνο σας.

«Στην πραγματικότητα, ο ύπνος δεν μοιάζει με έναν διακόπτη ρεύματος που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε», αναφέρει η Britney Blair, PsyD. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να έχετε μια συνεπή ρουτίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην οποία θα επιτρέπετε στον εαυτό σας τουλάχιστον για μία ώρα πριν τον ύπνο να χαλαρώνει. «Μία ώρα περίπου πριν από τον ύπνο, ο χρυσός κανόνας είναι να κάνεις κάτι που χαλαρώνει το σώμα και ηρεμεί το μυαλό», εξηγεί η Δρ Blair.

Η Δρ Blair καθώς και ο Chris Winter, MD, νευρολόγος, έδωσαν μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε πριν κοιμηθείτε και πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ρουτίνα στα μέτρα σας με πράγματα που θα σας χαλαρώσουν. Είτε προτιμάτε ένα φλιτζάνι τσάι, είτε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο ή απλά ένα καλό βιβλίο, δείτε παρακάτω 14 προτάσεις για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο και ένα δυναμικό πρωινό.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις προτάσεις που έκαναν στο goodhousekeeping.com


Πηγή