Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Γιατί τα παιδιά είναι αγενή και αντιμιλούν; (vid)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά φέρονται με αγένεια.

Ας τους δούμε πιο αναλυτικά:

Έλλειψη ενσυναίσθησης και κατανόησης

Αν κάποιος σας ζητάει ή μάλλον σας λέει να κάνετε κάτι αδιαφορώντας για τα δικά σας συναισθήματα , το πιθανότερο είναι ότι η αντίδρασή σας θα είναι αυτομάτως αρνητική.Αν λαμβάνετε υπόψη σας τα συναισθήματα του παιδιού σας , θα έχετε κάνει τεράστια βήματα για να λύσετε το πρόβλημα.

Μιλήστε με τον τρόπο που θα θέλατε να μιλά εκείνο σε εσάς και προσπαθήστε να αποφύγετε να το μαλώσετε και να το μειώσετε.
Αν περνάτε πολύ δύσκολα μαζί του, εξηγήστε του πώς αισθάνεστε : « Εχω έναν φριχτό πονοκέφαλο σήμερα και είμαι πολύ κακόκεφη. Δεν θέλω να θυμώσω μαζί σου, οπότε μπορείς σε παρακαλώ να πας την τσάντα γρήγορα στο δωμάτιό σου;»

Το να δείχνετε ότι κατανοείτε τα συναισθήματά του είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό: «Ξέρω ότι ήθελες να βγεις με τους φίλους σου σήμερα. Θα πρέπει να θύμωσες πολύ όταν είπα όχι. Εγώ σίγουρα θα γκρίνιαζα στη θέση σου».

Αντίδραση λόγω στρες

Πολλά παιδιά είναι αγενή σχεδόν υποσυνείδητα, καθώς αντιδρούν μέσα από πολύ έντονο στρες. Μπορεί να μην έχουν τις μεγάλες έγνοιες που έχουμε εμείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν έντονα συναισθήματα, άγχη και πιέσεις .Προβλήματα με τους φίλους, διαγωνίσματα, ανησυχία για κάτι που είδαν ή άκουσαν στις ειδήσεις και εντάσεις στο σπίτι μπορούν να κάνουν το παιδί να νιώθει πολύ σφιγμένο και ευερέθιστο.

Η απάντηση εδώ, σύμφωνα Sarah Ockwell Smith συγγραφέα του βιβλίου «Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν», εκδόσεις διόπτρα, είναι να ενθαρρύνετε το παιδί σας να σας μιλήσει γι αυτό που αισθάνεται.

Αν ήταν ιδιαίτερα απότομο ή αγενές , διαλέξτε μια κατάλληλη στιγμή και προσπαθήστε να το ενθαρρύνετε να σας ανοιχτεί. Μια αγκαλιά και λίγη κουβεντούλα στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί, μπορεί να αποδειχτεί διαφωτιστική και βοηθητική και για τους δυο σας, και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε επτά τρόπους για να διαχειριστείτε την κακή συμπεριφορά του παιδιού σας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

 

 

 


Πηγή