Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Γιατί τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλη είναι «ιδιαίτερα» σύμφωνα με έρευνες;

Το οικογενειακό περιβάλλον, τα διάφορα βιώματα και φυσικά τα γονίδια, είναι αυτά που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του μεγαλώνοντας. Τι ισχύει όμως για τον μήνα της γέννησης; Επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του;

Σύμφωνα με έρευνες, παιδιά που έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο μήνας γέννησης είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν τον χαρακτήρα ενός ατόμου.

Ποια είναι λοιπόν τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Απρίλη σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Έχουν ηγετικής ικανότητες

Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί πριν μερικά χρόνια στο πανεπιστήμιο Sayder School of Business, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο αποκτούν ηγετικές ικανότητες από νωρίς και είναι πιο πιθανό να αναλάβουν ηγετικές θέσεις μεγαλώνοντας σε σχέση με παιδιά που έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται εν μέρει και στο σχολικό περιβάλλον, καθώς τα παιδιά του Απριλίου είναι από τα μεγαλύτερα παιδιά στην τάξη τους και έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν με τις ηγετικές τους ικανότητες όσο είναι ακόμα μικρά.

Είναι πιο αισιόδοξα

Όπως αναφέρει το mother.ly , σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας στο παρελθόν, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί την άνοιξη έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αισιόδοξα μεγαλώνοντας. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που γεννιούνται μεταξύ Απριλίου και Μαΐου είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν υπερθυμική διάθεση, κοινώς να είναι πιο αισιόδοξα και με θετική διάθεση.

Κοιμούνται πιο αργά

 Πριν από μερικά χρόνια, μία έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί από το Sleep Research Society απέδειξε ότι τα παιδιά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια της άνοιξης, κοιμούνται πιο αργά σε σχέση με όσους γεννιούνται τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα

Το 2015, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη έδειξε  ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί την άνοιξη είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα μεγαλώνοντας. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι την άνοιξη ο αέρας είναι γεμάτος ακάρεα και εφόσον το μωρό εκτίθεται σε αυτά ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής του, δυναμώνει αυτόματα και το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Σύμφωνα με την έρευνα που αναφέρουμε και παραπάνω, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής είναι πιο σύνηθες να εμφανιστεί σε παιδιά που έχουν γεννηθεί  τους τελευταίους μήνες του έτους. Το σχολικό περιβάλλον και πάλι παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τα μικρότερα παιδιά σε μία τάξη θεωρούνται λιγότερο συγκεντρωμένα και πιο ανήσυχα.

Είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο.

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Απρίλη, εκτίθενται στον ήλιο ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτό τα κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητα και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος όταν μεγαλώσουν.


Πηγή