Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γιατί το pilates και η yoga είναι ιδανικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη ωφελεί τόσο τη μαμά όσο και το μωρό. Γενικά, οι γιατροί συνιστούν τις ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως κολύμβηση, περπάτημα.

Δύο δημοφιλείς επιλογές άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης το pilates και η yoga.

Υοga

Η yoga είναι μια πολυεπιστημονική προσέγγιση στην προγεννητική άσκηση που ενθαρρύνει την πνευματική συγκέντρωση, το τέντωμα και την εστίαση στην αναπνοή.

Αυτό είναι ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα για έγκυες γυναίκες. Τα οφέλη του περιλαμβάνουν βελτιωμένο ύπνο και μειωμένο άγχος και στρες, βελτίωση της δύναμης, της αντοχής και της ευλυγισίας των μυών που εμπλέκονται στον τοκετό και μείωση του πόνου στην μέση, των πονοκεφάλων, της ναυτίας και της δύσπνοιας.

Pilates

Ένας από τους λόγους που το pilates είναι τόσο δημοφιλές στις μέλλουσες μητέρες είναι επειδή, οι τονισμένοι μύες σας θα υποστηρίξουν μια άνετη εγκυμοσύνη καθώς και τοκετό.

Το pilates είναι, επίσης, γνωστό ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακτήσετε μετά τη γέννα, την εικόνα του σώματος που είχατε πριν από την εγκυμοσύνη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η προσαρμοστικότητα του.

Οι ασκήσεις μπορούν να τροποποιηθούν καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τα οφέλη αλλά να κάνοντας προσαρμογές μαζί με τις αλλαγές στο σώμα σας.

yoga egkimosini

Ποια είναι τα οφέλη της yoga και του pilates κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπό την προϋπόθεση ότι ο γιατρός ή η μαία σας πει ότι είναι κατάλληλα για εσάς, τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη ευλυγισία και μυϊκή δύναμη
  • Παρέχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν με τις διατάσεις, την ευλυγισία και τη δημιουργία μυϊκής δύναμης.
  • Καλύτερη ψυχική υγεία
  • Και τα δύο είδη γυμναστικής χρησιμοποιούν εστιασμένη αναπνοή, που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ψυχική υγεία μειώνοντας το στρες, και τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, βελτιώνοντας τη διάθεση και προάγοντας τη χαλάρωση.
  • Μειώνουν τον πόνο στην πλάτη
  • Η γιόγκα μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο στη μέση, ανάλογα με τον τύπο του πόνου που έχετε. Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον φυσιοθεραπευτή ή τον γιατρό σας και να ενημερώσετε τον προπονητή σας σχετικά με το πρόβλημά σας.

Με πληροφορίες από: pregnancybirthbaby.org


Πηγή