Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Για κάθε «Oops» στην υγεία σου υπάρχει λύση!

Είτε είσαι μητέρα είτε ετοιμάζεσαι να γίνεις, το σίγουρο είναι ότι κατά τη διάρκεια της ζωής σου έχεις αναφωνήσει πολλές φορές… «Oops» -άλλοτε για ασήμαντους και άλλοτε για σημαντικούς λόγους.

Ήταν τότε που η μικρή σου λέρωσε το νέο της φόρεμα με παγωτό σοκολάτα και τότε που ξέχασες να πάρεις το αγαπημένο τους σνακ από το σούπερ μάρκετ. Ήταν, όμως, και εκείνο το πρωινό που το αυτοκίνητό σου «έμεινε» στη μέση του δρόμου (ενώ πήγαινες τα παιδιά στο σχολείο), το απόγευμα που ο μικρός σου έπεσε για πρώτη φορά από το ποδήλατο -και χρειάστηκες να περιμένεις με τις ώρες στην αναμονή για να τον δει γιατρός ή εκείνο το βράδυ που ένιωσες μία έντονη αδιαθεσία και ήσουν μόνη στο σπίτι.
Ναι, τα Oops που μπορείς να συναντήσεις -και να αναφωνήσεις- είναι πολλά, όπως ακριβώς και τα απρόοπτα της ζωής. Το πρόβλημα είναι πως όταν έχουν να κάνουν με την υγεία της οικογένειάς μας, δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Χρειάστηκε να βιώσω μία μικρή «περιπέτεια» κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εξόρμησης πριν από έναν περίπου μήνα για να καταλάβω πως υπάρχουν κάποια Oops με τα οποία δεν πρέπει να «παίζουμε».

Παιχνίδι και… έπεσες

Όπως όλα τα παιδάκια, έτσι και η μόλις τριών ετών κόρη μου, δεν σταματά να τρέχει και να παίζει όταν βρισκόμαστε μακριά από την πόλη. Να που, όμως, για μία ακόμη φορά έπεσε και δυστυχώς, δεν τη γλίτωσε με μία απλή γρατζουνιά. Διότι εκείνη την Κυριακή, η μικρή μου έσπασε το πόδι της και τα κλάματά της μας έκαναν οικογενειακώς να πάθουμε πανικό. Χρειάστηκε να περάσουμε αρκετή ώρα στη σειρά αναμονής και να βιώσουμε πολλές στιγμές αναστάτωσης για να λάβει η κόρη μου τη φροντίδα που χρειαζόταν. Αυτό το Oops, λοιπόν, έφερε τα πάνω-κάτω στην εκδρομή μας και με έκανε να συνειδητοποιήσω πως κάθε αναποδιά μπορεί να μου συμβεί και μάλιστα, να με βρει απροετοίμαστη.

Όταν, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα έτυχε να δω στο Διαδίκτυο τη νέα και ομολογουμένως διασκεδαστική καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), (δες το παρακάτω βίντεο για να καταλάβεις τι εννοώ) δεν μπορούσα παρά να ταυτιστώ απολύτως με τους πρωταγωνιστές της και κυρίως, να απορήσω. Ναι, απόρησα διότι δεν μπορούσα να πιστέψω πως ενώ γνωρίζουμε ότι η προστασία της υγείας μας είναι ό,τι πιο σημαντικό για τη ζωή μας, δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούμε από τα απρόβλεπτα γεγονότα της καθημερινότητας! Πόσω μάλλον όταν σήμερα βρίσκονται στη διάθεσή μας πολλές και προσιτές λύσεις για να έχουμε όλοι πρόσβαση στις πλέον αναβαθμισμένες ποιοτικά υπηρεσίες φροντίδας της υγείας και κυρίως, να αποφεύγουμε τις μεγάλες σειρές αναμονής, μέχρι να μας δει ο γιατρός.

Θα μου πεις, «σε εμένα θα τύχει;». Και όμως, μπορεί να συμβεί και σε εσένα, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή μου, όπως «την έπαθε» και η καλύτερή μου φίλη κατά την πρώτη μέρα των καλοκαιρινών της διακοπών πέρυσι τον Ιούλιο! Το να πορευόμαστε με βάση αυτή τη λογική μόνο σε λάθη μπορεί να μας οδηγήσει -και μάλιστα, σήμερα υπάρχει λύση για κάθε «Oops» στην υγεία μας! Σε εμένα, πάντως, «έτυχε» και μάλιστα, εκεί που δεν το περίμενα.

Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω

asfaleia paidiou 3

Μπορεί να χρειάστηκαν ένα χιουμοριστικό βίντεο και μία απρόβλεπτη στιγμή κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής για να «πιάσω» το μήνυμα, όμως, πλέον αντιλαμβάνομαι πλήρως πως ασφαλίζω σημαίνει τελικά φροντίζω!

Εν έτει 2019, λοιπόν, με τη φυλή των Oops δεν «παίζεις» και η ασφάλιση υγείας, είναι ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά -και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Επειδή μπορεί να συναντήσεις πολλά Oops στη ζωή σου, φρόντισε από πριν να είσαι και να αισθάνεσαι ασφαλής, τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου. Διότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα.


Πηγή