Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γκρίζα μαλλιά; Δεν είναι θέμα ηλικίας! Δες πώς μπορείς να τα συνδυάσεις με το μακιγιάζ σου

Όσο μεγαλώνουμε παρατηρούμε τα μαλλιά μας να χάνουν τη λάμψη και το χρώμα τους. Οι λευκές τρίχες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς (ακόμη και πριν από τα 30 σε πολλές περιπτώσεις) με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να τις καλύπτουμε με το αγαπημένο χρώμα βαφής που μας ταιριάζει.

Αν οι λευκές σου τρίχες είναι πολλές και έχεις κουραστεί τις συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο, μπορείς απλά να τις αφήσεις να φαίνονται. Τι κι αν έχεις γκριζα; Μπορείς με το σωστό μακιγιάζ να τονίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για να δείχνεις πάντα λαμπερή.

Αν από την άλλη, έχεις επιλέξει να βάψεις τα μαλλιά σου γκρι υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το ιδανικό χρώμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Δες λοιπόν πώς μπορείς να ανακτήσεις την ένταση των χαρακτηριστικών σου χωρίς όμως ν’ αλλάξεις τίποτα στο χρώμα των μαλλιών σου που αγαπάς.

1. Διάλεξε την απόχρωση του γκρι που σου ταιριάζει

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι (και όχι μόνο 50 όπως υποστηρίζει η συγγραφέας Ε.L. James στο βιβλίο της). Υπάρχει το γκρι που δημιουργεί ο συνδυασμός του αλατιού και του πιπεριού, το ασημί, το σαμπανιζέ, το σπασμένο λευκό…. Διάλεξε τον τόνο που ταιριάζει στα δικά σου χαρακτηριστικά και τόλμησέ το! Το μακιγιάζ σου θα είναι και πάλι αυτό που σε συνδυασμό με την νέα σου απόχρωση θα τονίσει τα χαρακτηριστικά σου!

2. Δώσε βάση στο χρώμα της επιδερμίδας σου

Πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή χρώματος είναι η βάση της επιδερμίδας σου. Όσο πιο ζεστή βάση τόσο πιο ζεστη απόχρωση στο γκρί λένε οι ειδικοί. Αν δεν ξέρεις να προσδιορίσεις το χρώμα σου, εδώ είναι ένα γρήγορο τρικ για να το διαπιστώσεις: Έλεγξε τις φλέβες στο πίσω μέρος του καρπού σου: είναι μπλε ή πράσινο; Οι μπλε φλέβες σημαίνουν ότι το δέρμα σου έχει ένα ψυχρό τόνο, ενώ οι πράσινες φλέβες υποδηλώνουν έναν ζεστό τόνο. Εάν δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις, ίσως είσαι ουδέτερη, που σημαίνει ότι μπορείς επιλέξεις όποια απόχρωση θέλεις.

3.  Διάλεξε το χρώμα σου για να μείνει

Σίγουρα πολλές φορές επηρεαζόμαστε από την εποχή για να διαλέξουμε το χρώμα που θα βάψουμε τα μαλλιά μας αλλά και θα τονίσουμε το μακιγιάζ μας. Το χειμώνα επιλέγουμε τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Αυτή η συνήθεια όμως είναι απίστευτα περιοριστική. Γι’ αυτό αναζήτησε χρώματα για το μακιγιάζ σου που είναι λίγο πιο σκούρα από εκείνα τα έντονα που θα φορούσες το καλοκαίρι. Δυναμικά χρώματα σαν τις αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων όπως το ζαφείρι, το τιρκουάζ, το σμαράγδι, το ρουμπίνι και τον αμέθυστο, που έχουν τη σωστή ποσότητα ζωντάνιας και βάθους για να φωτίζουν την επιδερμίδα σου χωρίς να ξεθωριάζουν. Έτσι οποιαδήποτε απόχρωση του γκρι κι αν επιλέξεις για τα μαλλιά σου, να είσαι σίγουρη πως θα σε κάνουν να φαίνεσαι μοναδική!

4. Να είσαι προσεκτική για το πόσο χρώμα θα προσθέσεις επάνω σου!

Όταν προσθέσουμε χρώμα στα ρούχα μας, το κάνουμε όσο πιο κοντά στο λαιμό γίνεται ώστε να μας δώσει φως στο πρόσωπο. Όταν πρόκειται για το μακιγιάζ σου, εστίασε σε ένα δυνατό σου χαρακτηριστικό. Άν θελεις να προσθέσεις ζεστασιά στο πρόσωπό σου δώσε στα μάγουλα σου ένα touch από ροδακινί ή ροδοκόκκινου ρουζ. Βεβαιώσου πως τα φρύδια σου είναι λεπτά σχηματισμένα σε απόχρωση κοντινή με το δέρμα και τα μαλλιά σου! Όσο για τα χείλη; Μια ζεστή έκρηξη του κόκκινου τριαντάφυλλου, του ροδακινί, ή του βερικοκί θα σου ταιριάξει απόλυτα.


Πηγή