Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γκρινιάζετε και είστε απαιτητικές; Θα μεγαλώσετε επιτυχημένες κόρες!

Μια μαμά μπορεί να γίνει πιεστική. Και αυστηρή. Και γκρινιάρα. Και απαιτητική. Ακόμα και σκληρή.

Άλλες φορές εν αγνοία της και άλλες φορές συνειδητά. Εμείς οι μαμάδες έχουν πολλές απαιτήσεις. Ζητάμε από τα παιδιά μας να είναι καλοί μαθητές, να τακτοποιούν τα πράγματά τους, να καθαρίζουν το δωμάτιό τους, να έχουν καλούς τρόπους, να έχουν υπομονή, να …(η λίστα είναι μεγάλη).

Κι ενώ μπορεί να φαντάζει ας μια θηλιά στο λαιμό του παιδιού, μια πρόσφατη έρευνα που έγινε, αποδεικνύει ότι οι γκρινιάρες και πιεστικές μητέρες μεγαλώνουν επιτυχημένες κόρες (η έρευνα επικεντρώνεται στα κορίτσια και όχι στα αγόρια).

Ειδικότερα, η μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, πραγματοποιήθηκε από το 2004 έως το 2010, με τους ερευνητές να παρακολουθούν τις ζωές 15.500 κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ 13 και 14 ετών.

Όπως διαπίστωσαν, τα κορίτσια με μητέρες αρκετά αυστηρές που είχαν μεγάλες απαιτήσεις από τις κόρες τους, είχαν και περισσότερες πιθανότητες να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμιο και να κερδίσουν υψηλότερους μισθούς! Τα ίδια κορίτσια μάλιστα είχαν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες κατά την εφηβική τους ηλικία.

Όπως σχολίασε η Ericka G. Rascon – Ramirez, επικεφαλής της μελέτης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα κορίτσια με λιγότερο απαιτητικές μητέρες δεν θα πετύχουν στη ζωή τους. Απλά έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η θέληση του κάθε παιδιού είναι και η κινητήριος δύναμη για να προοδεύσει στη ζωή του, έχοντας παράλληλα τη στήριξη των γονιών του.


Πηγή