Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γρανίτες μάνγκο για παιδιά – Η συνταγή και τα οφέλη (vid)

Οι γρανίτες έχουν την τιμητική τους μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Τα παιδιά λαχταρούν κάτι δροσερό, όπως για παράδειγμα ένα παγωτό ή μια γρανίτα και γι’ αυτό οι μαμάδες θα πρέπει να προνοήσουν, φτιάχνοντας σπιτικές και δροσιστικές συνταγές για εκείνα.

Τις προηγούμενες μέρες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε γρανίτες φράουλας, λεμονιού και πορτοκάλι. Σήμερα, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε γρανίτες με μάνγκο.

Μάγκο τα όφελη του στην υγεία των παιδιών

Το μάνγκο είναι γνωστό ως ο βασιλιάς των φρούτων. Αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το μάνγκο μπορεί να ωφελήσει πολύ την υγεία των παιδιών αλλά και τη δική σας, καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα μιας και ένα μάνγκο παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων. Η μη λήψη μάλιστα επαρκούς ποσότητας βιταμίνης Α συνδέεται με μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, καθώς η βιταμίνη Α που περιέχει το μάνγκο είναι επίσης σημαντική για την ανάπτυξη και τη συντήρηση πολλαπλών τύπων επιθηλιακών ιστών, όπως του δέρματος, των μαλλιών και των σμηγματογόνων αδένων.

Έρευνα που έγινε σε άτομα με χρόνια δυσκοιλιότητα, έδειξε ότι η κατανάλωση μάνγκο βρέθηκε να είναι πιο ευεργετική ακόμη και από τη λήψη ισοδύναμης ποσότητας φυτικών ινών.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι βοηθά στην υγεία των ματιών, μιας και τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που βρίσκονται στα μάνγκο, βοηθούν τα μάτια με διάφορους τρόπους.

Πώς θα φτιάξετε τις νόστιμες γρανίτες μάνγκο

Υλικά:

  • 1 1/4 κούπας κομμάτια μάνγκο
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας

(η συνταγή στο βίντεο περιέχει και 3 κ.τ.γ ζάχαρη, υλικό που παραλείψαμε μιας και το μάνγκο είναι από μόνο του γλυκό)

Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε τις λαχταριστές αυτές γρανίτες.


Πηγή