Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Γρανίτες φράουλα – Ακαταμάχητες και με πολλά οφέλη για τα παιδιά

Τώρα που καλοκαίριασε και είναι και η εποχή της, δεν θα πρέπει να λείπει από το διατροφολόγιο όχι μόνο το δικό σας αλλά και των παιδιών σας.

Φράουλες και τα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό

Οι φράουλες περιέχουν φαινόλες και ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο χημικό συστατικό, την ανθοκυανίνη, που της χαρίζει αυτό το ακαταμάχητο κόκκινο χρώμα. Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν αυτή τη φαινόλη αυξάνει το επίπεδο του ουρικού οξέος στο σώμα με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως αντιοξειδωτικός παράγοντας.

Οι φαινόλες στις φράουλες είναι επίσης ένα πολύ καλό όπλο ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα καθώς και το άσθμα.

Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 136% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης που τόσο χρειάζεται ο οργανισμός. Ακόμη περιέχει 21% μαγγανίου, ένα απαραίτητο συστατικό στην μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και του οξειδωτικού στρες.

Όσον αφορά τα οστά του παιδιού, το μαγγάνιο μαζί με το κάλιο, το μαγνήσιο και τη βιταμίνης K βοηθούν στην σωστή τους ανάπτυξη αλλά και τη διατήρηση της καλής τους υγείας.

Συνταγή για γρανίτες φράουλα

Αν τα παιδιά σας θέλουν να την απολαύσουν αλλιώς, πέρα από ολόκληρες ή μέσα σε smoothies και άλλα γλυκά, δεν έχετε παρά να φτιάξετε νόστιμες γρανίτες.

Τα παιδιά τώρα που καλοκαιριάζει θέλουν να τρώνε παγωτά, τι καλύτερο λοιπόν από τις δροσερές αυτές γρανίτες που μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό τους.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (βάλτε μια γεμάτη κουταλιά μέλι αν δεν θέλετε ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι νερό

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα τις φτιάξετε.


Πηγή