Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γυμναστική για μαμάδες: Δέκα απλές ασκήσεις για τα πόδια χωρίς εξοπλισμό

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να χάσουν βάρος ή λίπος από συγκριμένα σημεία του σώματός τους.

Το σώμα όμως χάνει λίπος συνολικά κι όχι από κάποιο συγκεκριμένο σημείο, είτε είναι οι μηροί, οι γλουτοί, οι γοφοί ή οποιαδήποτε άλλο.

Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε ώστε να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Ωστόσο, ορισμένες ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να τονώσετε τα πόδια ώστε να φαίνονται πιο αδύνατα.

Οι ασκήσεις που ακολουθούν είναι εύκολες, ειδικά αν τις επαναλαμβάνετε 3- 4 φορές την εβδομάδα και δεν χρειάζονται όργανα.

Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού

Ως γνωστόν, το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση στην εκδήλωση πρηξίματος σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και στα άκρα. Η μειωμένη πρόσληψη νατρίου, μειώνει το φούσκωμα και βοηθά στη διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ελάχιστη ποσότητα νατρίου που χρειάζεται ένας υγιής ενήλικας εκτιμάται ότι είναι 0,18-0,23 γρ. ημερησίως (υπό την προϋπόθεση ότι δεν ιδρώνει). Μια δίαιτα που παρέχει αυτή την ποσότητα νατρίου είναι πιθανό να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε άλλα θρεπτικά συστατικά. Επομένως προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια σε άλλες θρεπτικές ουσίες και να αναπληρωθούν οι απώλειες νατρίου μέσω του ιδρώτα, οι υγιείς ενήλικες χρειάζονται περίπου 1,5 γρ. νάτριου την ημέρα που αντιστοιχεί σε 3,8 γρ. αλατιού ημερησίως. Επειδή όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια τέτοια πρόσληψη –δεδομένου ότι μέση κατανάλωση αλατιού στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη κυμαίνεται στα 8-11 γρ. ημερησίως– μια πιο ρεαλιστική σύσταση από παγκόσμιους οργανισμούς και εθνικές αρχές είναι τα 5-6 γρ. αλατιού την ημέρα.

Προσέξτε λοιπόν την ποσότητα αλατιού που καταναλώνετε καθώς μπορεί να επηρεάσει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.


Πηγή