Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι: 8 λεπτά αρκούν για να γυμναστούν τα μικρά σας (vid)

Το σχολείο, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα φροντιστήρια, οι βόλτες και οι συναντήσεις με τους φίλους τους, έδωσαν τη θέση τους σε μια πολύμηνη καραντίνα, που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει.

Κάπως έτσι τα παιδιά εκτός από τα μαθήματα που κάνουν σπίτι, ασχολούνται αρκετή ώρα με τα παιχνίδια τους, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το τάμπλετ τους.

Σαν γονείς θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να περνούν τα παιδιά όσο πιο δημιουργικά γίνεται μέσα στο σπίτι, βελτιώνοντας όχι μόνο τη διάθεσή τους αλλά και την υγεία τους.

Ένα από αυτούς τους τρόπους είναι και η σωματική άσκηση. Όλοι γνωρίζετε ότι τακτική σωματική άσκηση, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα πιο σημαντικότερα συστατικά υγιεινής ζωής και τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά είναι πολλά. Δυναμώνει τους μυς και τα οστά τους, ελέγχει το σωματικό λίπος, προστατεύει από την παιδική παχυσαρκία, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τη σωματική απόδοση, ελαττώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και ελαττώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όπως βλέπετε, οι λόγοι είναι αρκετοί για να σηκώσετε τα παιδιά σας από τον καναπέ για να κάνουν γυμναστική. Και πιστέψτε μας, 8 λεπτά είναι αρκετά.

Φορέστε τους κάτι άνετο, πατήστε το play στο βίντεο που ακολουθεί και αφήστε τα να γυμναστούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.


Πηγή