Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Γυναίκες φωτογραφίζονται πριν και μετά την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού-Δείτε τις αλλαγές (pics)

Η Vaida Razmislavičė φωτογράφισε γυναίκες πριν γίνουν μητέρες αλλά και μετά επικεντρώνοντας κυρίως στα μάτια τους!

Θεωρώντας ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, θέλησε να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό της φακό, όλα τα συναισθήματα που βιώνει μια γυναίκα μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Οι φωτογραφίες της είναι απλές. Όπως εξηγεί στο Bored Panda επέλεξε ένα πολύ απλό σχήμα, σαν να έκανε φωτογραφίες διαβατηρίου. «Ήθελα να εστιάσω στο βλέμμα των γυναικών, αφαιρώντας καθετί που μπορεί να επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα».

Για την Vaida, η μητρότητα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που σε γεμίζει χαρά, πόνο, αγάπη. Παράλληλα όμως σε εξαντλεί, σωματικά και ψυχικά. «Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, νιώθει μια εσωτερική δύναμη και ενέργεια. Η διαίσθησή της γίνεται πιο ισχυρή το ίδιο και η σοφία της», αναφέρει η φωτογράφος.

Η ιδέα γι΄αυτό το project, που ονομάζεται “Becoming A Mother” γεννήθηκε όταν συναντούσε ανθρώπους που πίστευαν ότι ο ερχομός ενός παιδιού θα αποτελούσε εμπόδιο στη ζωή τους ή την καριέρα τους.

Θέλησε λοιπόν να δείξει ότι είναι εφικτό να συνεχίσει κάποιος τη ζωή του με αρμονία αποκτώντας παιδί. Η ίδια άλλωστε αποτελούσε το καλύτερο παράδειγμα καθώς κατάφερε να αποκτήσει master έχοντας δύο παιδιά.

Για την ίδια, ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον ήταν η σύγκριση του πριν και του μετά. Πώς ένιωθαν οι γυναίκες πριν γίνουν μητέρες αλλά και μετά. Γι΄αυτό και εστίασε στα μάτια και όχι στις αλλαγές του σώματος.

Δείτε τις φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

Φωτογραφίες : vaidaphoto.com


Πηγή