Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του μωρού

Οι νέοι γονείς συνήθως αγχώνονται τον πρώτο καιρό με το νεογέννητο μωρό τους.

Θα τρώει αρκετά, θα κοιμάται, πώς θα το κάνουν μπάνιο; Πάρτε, για παράδειγμα, την αλλαγή πάνας. Δεν είναι το πιο περίπλοκο πράγμα στον κόσμο, όμως τι γίνεται όταν το μωρό κλαίει, διαμαρτύρεται και εσείς δεν μπορείτε να του βάλετε την καθαρή;

Αλλαγή πάνας

Να θυμάστε ότι ένα μωρό καθαρό είναι ένα μωρό ευτυχισμένο. Επομένως, αφού ξεπεράσετε τον αρχικό εκνευρισμό σας, αλλάξτε του πάνα με σταθερές και ήρεμες κινήσεις. Τον πρώτο καιρό που οι κενώσεις του μωρού είναι συχνές, η αλλαγή της πάνας πρέπει να γίνεται πολύ συχνά για να μη συγκαεί το μωρό. Πριν από την αλλαγή της πάνας και αφού καθαριστεί η περιοχή πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται η ειδική κρέμα που προστατεύει το δέρμα του μωρού.

Μπάνιο

Επίσης, το μπάνιο δεν το απολαμβάνουν όλα τα μωρά. Αν ανήκει σε αυτή την κατηγορία το μωρό σας, δεν είναι αναγκαίο να το κάνετε κάθε μέρα μπάνιο. Για να καθαρίσετε το μωρό σας χρειάζεστε μια μικρή λεκάνη με βρασμένο νερό (περιμένοντας να γίνει δροσερό) και διάφορα κομμάτια βαμβάκι, ξεχωριστό για κάθε περιοχή.Καθαρίζετε τα μάτια του από μέσα προς τα έξω και συνεχίζετε με την περιοχή πίσω από τα αυτιά (ποτέ μέσα στα αυτιά). Συνεχίζετε με τα μάγουλα και το μέτωπο. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό βαμβάκι για κάθε περιοχή αποφεύγοντας ταλκ ή σαπούνι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του μωρού σας:


Πηγή