Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δέκα σούπερ τροφές για τις νέες μητέρες

Μια γυναίκα που πρόσφατα έγινε μητέρα, είναι σημαντικό να έχει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή. Πρέπει να τρώει τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό της σύστημα και της παρέχουν αρκετή ενέργεια για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες τις δικές της και του μωρού.

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικές τροφές για τις νέες μητέρες

Σπανάκι

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά συνιστώνται ιδιαίτερα από τους γιατρούς για νέες μητέρες λόγω του υψηλού ποσοστού βιταμίνης Α. Το σπανάκι περιέχει επίσης φολικό οξύ που αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος κατά τη διάρκεια του θηλασμού, βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων αίματος και επίσης μειώνει το επίπεδο κατάθλιψης στις μητέρες. Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτα είτε σε χυμό.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, μετάλλων ενώ είναι πλούσια σε σίδηρο. Έτσι, εάν οι μητέρες αναζητούν μια πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου πέρα από το κρέας, τότε τα όσπρια είναι η καλύτερη επιλογή. Τα φασόλια, οι φακές, τα μπιζέλια θα πρέπει να αποτελούν μέρος της εβδομαδιαίας της διατροφής.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές επιλογές για τις θηλάζουσες μητέρες, καθώς χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη C .Τα πορτοκάλια ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα γι ‘αυτό εμπίπτουν στην κατηγορία των superfoods για τις νέες μητέρες.

Σολομός

Ο σολομός, όπως και άλλα λιπαρά ψάρια, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι καλά για την καρδιά και βοηθούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης του μωρού μέσω του θηλασμού. Ωστόσο ,το FDA συνιστά στις γυναίκες που θηλάζουν, στις γυναίκες που είναι έγκυες και στις γυναίκες που μπορεί να μείνουν έγκυες, να τον καταναλώνουν με φειδώ λόγω της ποσότητας υδραργύρου που μπορεί να συσσωρευτεί στους ιστούς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες άλλες superfoods δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή της νέας μαμάς

 

 


Πηγή