Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δέκα τροφές με λίγες θερμίδες που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα

Αν προσέχετε τη διατροφή σας τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που έχουν λίγες θερμίδες και η κατανάλωσή τους δεν επηρεάζει το βάρος σας.

Πρόκειται για τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού χωρίς να προσθέτουν θερμίδες.

Ποιες είναι αυτές:

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα υγιεινό λαχανικό, χαμηλό σε θερμίδες. Είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ1, Β1, Β6, Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σελήνιο, χρώμιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, καθώς και σε φυτικές ίνες.
Περιέχει βιταμίνη Α, την οποία χρειάζεται το σώμα για την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και αντιοξειδωτικά. Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Το ίδιο και η βιταμίνη C, την οποία επίσης περιέχει το μπρόκολο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια υγιεινή, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.Μαζί με το γάλα, αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου και γι’ αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή όλων, λόγω της υψηλής βιολογικής αξίας του. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.Τα 100 γρ. αποβουτυρωμένου γιαουρτιού (0%) παρέχουν 52 θερμίδες ενώ τα 100 γρ. πλήρες γιαουρτιού (10%) παρέχουν 130 θερμίδες.Να θυμάστε ότι όταν προσθέτετε έξτρα υλικά, όπως μέλι, ξηρούς καρπούς (ανάλογα και με την ποσότητα φυσικά) αυξάνονται και οι θερμίδες.

Μήλα

Τα φρούτα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής. Δεδομένου ότι τα μήλα περιέχουν πάνω από 80% νερό, παρέχουν κορεσμό χωρίς επιπλέον θερμίδες. Η πηκτίνη είναι μια διαλυτή ίνα που βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας πέψης και σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι.

Δείτε ποιες άλλες τροφές δεν έχουν θερμίδες στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή