Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δίαιτα του πορτοκαλιού: Χάστε 2 κιλά σε δύο μέρες (pics)

Το πορτοκάλι φημίζεται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Τα πορτοκάλια λοιπόν δεν είναι μόνο  θρεπτικά αλλά βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Η διατροφή με βάση το πορτοκάλι είναι μια δίαιτα δύο ημερών που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν την τελευταία περίοδο χάνοντας παράλληλα δύο κιλά.Ο χυμός πορτοκαλιού είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα.

Αραιώστε τον με νερό ( ίση αναλογία πορτοκαλιού- νερού) και πιείτε τον κάθε δύο ώρες από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (περίπου 6,8 φλιτζάνια την ημέρα).

Η συγκεκριμένη δίαιτα θεωρείται πολύ αυστηρή, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να ζητήσετε την άδεια από το γιατρό σας πριν την ξεκινήσετε ( όπως και για οποιαδήποτε άλλη δίαιτα).

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής των δύο ημερών. 

 Πηγή: www.beautips.info


Πηγή