Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δίαιτα 3 ημερών: Τι μπορείς να φας

Αισθάνεσαι πως τις τελευταίες ημέρες το παράκανες με το φαγητό και θες για τις επόμενες τρεις ημέρες να «μαζευτείς» διατροφικά και να δεις τη ζυγαριά σου να πέφτει. Βέβαια να ξέρεις πως οι τόσο express δίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές αφού αν δε συνεχίσεις να προσέχεις το τι τρως και τι πίνεις, αργά ή γρήγορα τα κιλά που έχασες θα επιστρέψουν ξανά. 

Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για τις επόμενες τρεις ημέρες. 

Βήμα 1ο:
Μείωσε την πρόσληψη θερμίδων από 1000 έως 1500 την ημέρα. Για δύο ημέρες φάε φαγητά με λίγες θερμίδες. Αυτό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα. Το νου σου να μην πέσεις κάτω από 1000 θερμίδες ημερησίως.

Βήμα 2ο:
Φάε φαγητά χαμηλά σε θερμίδες, αλλά με υψηλή διατροφική αξία. Η διήμερη δίαιτά σου θα πρέπει να περιέχει ως επί των πλείστων λαχανικά και καθαρή πρωτεΐνη, όπως στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας (ή και τα δύο) και ψάρι. Προϊόντα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά και φρούτα για σνακ.

Βήμα 3ο:
Πιες μόνο νερό. Τα αναψυκτικά μπορούν να προσθέσουν πολλές θερμίδες στη δίαιτά σου και γι’ αυτό πρέπει να αντικατασταθούν με 8 ποτήρια νερό ημερησίως.

Βήμα 4ο:
Κάνε 2 ώρες την ημέρα γυμναστική αερόβια εάν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες σε 2 μέρες. Μπορείς επίσης αν θέλεις να χωρίσεις αυτές τις δύο ώρες κάνοντας είτε διάδρομο, είτε τρέξιμο, είτε ποδηλασία, είτε step aerobic.


Πηγή