Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα που ακολουθούν οι celebrities (vid)

Η δίαιτα Dukan είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα δίαιτας στην Γαλλία. Πρόκειται για μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που διαιρείται σε τέσσερις φάσεις. Δημιουργήθηκε από τον Δρ. Pierre Dukan, γάλλο γενικό ιατρό ο οποίος ειδικεύεται στη διαχείριση βάρους.

Ο Δρ Dukan δημιούργησε τη διατροφή στη δεκαετία του 1970, εμπνευσμένος από έναν παχύσαρκο ασθενή ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει να τρώει για να χάσει βάρος, με εξαίρεση το κρέας. Αφού είδε πολλούς από τους ασθενείς του να βιώνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά στην απώλεια βάρους, ο Δρ Dukan δημοσίευσε το βιβλίο του «The Dukan Diet» το 2000.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 32 χώρες και έγινε ένα μεγάλο μπεστ σέλερ. Υποστηρίζει ότι βοήθησε τους ανθρώπους να επιτύχουν γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους χωρίς πείνα.

Η δίαιτα Dukan μοιράζεται μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες Stillman, μαζί με τη δίαιτα Atkins.

Οι τέσσερεις φάσεις της δίαιτας είναι:

1ο Στάδιο – Καθαρή πρωτεΐνη
2o Στάδιο – Πρωτεΐνη και λαχανικά
3ο Στάδιο – Προ-συντήρηση
4ο Στάδιο – Συντήρηση

Πολλές διασημότητες έχουν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη δίαιτα μεταξύ των οποίων η διάσημη τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ και το μοντέλο Ζιζέλ αλλά και η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton που την έκανε ευρέως γνωστή.

Δείτε στο video ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα της δίαιτας το οποίο υπόσχεται απώλεια 1.400 θερμίδων ανά ημέρα.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.


Πηγή