Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δίαιτα Keto: 16 πεντανόστιμα σνακ για γρήγορη απώλεια βάρους (pics)

Η κετογονική δίαιτα είναι κατά βάση μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μέτρια πρόσληψη πρωτεϊνών. Σκοπός της είναι να θέσει τον οργανισμό σε κατάσταση «κέτωσης».

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων σε συνδυασμό με την υψηλή πρόσληψη λιπαρών έχει σαν αποτέλεσμα το συκώτι να παράγει κετόνες, ουσίες που προκύπτουν από τον μεταβολισμό των λιπαρών για την παραγωγή ενέργειας.

Επί της ουσίας, στην κετογονική δίαιτα βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό είναι τα λιπαρά αντί για τους υδατάνθρακες, όπως συμβαίνει συνήθως.

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι θα τρώτε μπέικο, αβοκάντο, βούτυρο και λιπαρές μπριζόλες. Τροφές που απαγορεύονται σε οποιαδήποτε άλλη δίαιτα.

Και ενώ μπορεί να φαίνεται εύκολο το τι μπορεί να τρώει κανείς κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας… το δύσκολο είναι τι μπορεί να φάει κανείς για σνακ όταν ακολουθεί την κετογονική δίαιτα.

Για όλους εκείνους που ακολουθούν ένα κετογονικό πρόγραμμα διατροφής, τα σνακ είναι μια πρόκληση. Τα περισσότερα σνακ που μπορούν να βρουν στην αγορά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Πριν δούμε τα σνακ στη gallery παρακάτω πάμε να δούμε τους πιθανούς κινδύνους και τα πιθανά οφέλη της δίαιτας αυτής.

Κετογονική δίαιτα: Πιθανά οφέλη

Για όσους γυμνάζονται συχνά αποδεικνύονται οφέλιμα τα λιπαρά που καταναλώνουν.

Μειώνονται οι απώλειες πρωτεΐνης ώστε να διατηρηθεί η καθαρή μυϊκή μάζα του σώματος.

Η κετογονική δίαιτα συνδέεται με καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και της ινσουλίνης, άρα μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη στα άτομα με προδιαβήτη ή διαβήτη.

Σύμφωνα με κάποια επιστημονικά δεδομένα, η κετογονική δίαιτα βοηθά στη βελτίωση της μνήμης, τη μακροζωία, τον μειωμένο κίνδυνο γλαυκώματος, καθώς και τη μικρότερη συχνότητα και ένταση επιληπτικών κρίσεων.

Κετογονική δίαιτα: Πιθανοί κίνδυνοι

Μέχρι ο οργανισμός να συνηθίσει τη συγκεκριμένη δίαιτα απαιτείται μια περίοδος προσαρμογής μερικών ημερών ή και εβδομάδων.

Στη φάση αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται συχνά ως κετο-γρίπη (keto flu), μπορεί να εκδηλωθούν συμπτώματα όπως:

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων έχει επίσης σαν αποτέλεσμα να πέφτει το σάκχαρο του αίματος σε χαμηλά επίπεδα κι έτσι να παρατηρείται έλλειψη ενέργειας, κακή διάθεση, αλλά και επίμονη πείνα ή λιγούρα.

Αφού λοιπόν είστε ενημερωμένοι για τα υπέρ και τα κατά της δίαιτας αυτής, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα σνακ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα κιλά.

Swipe up στη gallery

πηγές: Onmed.gr / Fitwirr.com


Πηγή