Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δίδυμα μωρά μιμούνται το ένα το άλλο και τρελαίνουν το διαδίκτυο (vid)

Τα δίδυμα αδέρφια αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους ήδη μέσα στην μήτρα και από τη στιγμή που γεννιούνται, το δέσιμο αυτό γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ισχυρό. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα τρίδυμα, τα τετράδυμα και πάει λέγοντας.

Πολλές φορές το ένα μιμείται τις συμπεριφορές του άλλου ή τις κινήσεις του και όταν συμβαίνει αυτό, το θέαμα είναι απλά απολαυστικό. Γονείς από όλον τον κόσμο έχουν απαθανατίσει τέτοια στιγμιότυπα με τα διδυμάκια και τα τριδυμάκια τους και το παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει τα πιο ξεκαρδιστικά.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 250 χιλιάδες προβολές και όχι άδικα. Πατήστε «play» και απολαύστε το!    

Γιατι τα δίδυμα είναι ξεχωριστά;

Λένε ότι τα δίδυμα συναισθάνονται το ένα το άλλο, αυτό όμως δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που κάνει τα δίδυμα αδέρφια να ξεχωρίζουν.

Το 40% των διδύμων στη βρεφική τους ηλικία δημιουργούν μία δική τους γλώσσα, σύμφωνα με ερευνητικό άρθρο στο περιοδικό Institute of General Linguistics, γνωστή και ως κρυπτοφασία. Η γλώσσα αυτή αποτελείται από ανεστραμμένες λέξεις και ονοματοποιητικές εκφράσεις (ήχοι όπως «μπου», «τσού» κ.λπ.), τείνει όμως να εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουν.

Η πρώτη επαφή και επικοινωνία μεταξύ των διδύμων ξεκινά ήδη μέσα από το περιβάλλον της μήτρας και συγκεκριμένα στην 14η εβδομάδα κύησης. Στην 18η εβδομάδα το ένα αρχίζει να αγγίζει το άλλο.

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν επίσης, είναι ότι τα δίδυμα, ακόμα και τα μονοζυγωτικά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, έχουν διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.

Τέλος, έρευνα του 2016 από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι τα δίδυμα έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που γεννούν δίδυμα ζουν περισσότερο από ότι άλλες.


Πηγή