Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δείτε ποιοι συνδυασμοί τροφών βλάπτουν την υγεία μας (vid)

Υπάρχουν τροφές που όταν συνδυαστούν με κάποιες άλλες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας.

Αν για παράδειγμα, συνηθίζετε να πίνετε τον πρωινό καφέ σας τρώγοντας ένα σάντουιτς με τυρί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο οργανισμός σας δεν απορροφά το ασβέστιο που περιέχει το τυρί.

Επίσης, ένας από τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς τροφών είναι οι πατάτες με το κρέας. Το άμυλο όμως που περιέχουν οι πατάτες σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος, προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια.

Είναι βέβαιο ότι δίνεται καθημερινά μπανάνα στα παιδιά. Η διατροφική της αξία άλλωστε είναι πολύ σημαντική, δίνει 105 θερμίδες, 0,4 γραμμάρια λίπος, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3,1 γραμμάρια φυτικές ίνες, 14 γραμμάρια ζάχαρη και 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνες.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η ζάχαρη που προέρχεται από τα φρούτα είναι το καλύτερο είδος ζάχαρης. Σε αντίθεση με τα γλυκά, η ζάχαρη στα φρούτα «συνοδεύεται» από φυτικές ίνες κι έτσι μεταβολίζεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να παράγει περισσότερη ενέργεια και δεν την αποθηκεύει ως λίπος.

Αν όμως μαζί με τη μπανάνα δίνεται στο παιδί και γάλα, ή φτιάχνετε milkshake θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτός ο συνδυασμός διαταράσσει την πέψη αλλά και τον ύπνο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιοι άλλοι συνδυασμοί τροφών επηρεάζουν την υγεία σας.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή