Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δεκαπέντε υγιεινά σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Έχετε καθίσει επιτέλους στον καναπέ για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και θέλετε κάτι να φάτε.

Όχι όμως μια σαλάτα ή ένα τοστ, αλλά ένα σνακ που θα ικανοποιήσει τη βραδινή λιγούρα. Αυτή όμως είναι και η παγίδα γιατί συνήθως τη συγκεκριμένη ώρα είναι πιο εύκολο να καταναλώσετε τροφές με πολλά λιπαρά και θερμίδες.Υπάρχουν όμως αρκετές επιλογές, νόστιμες και κυρίως υγιεινές, όπως: 

Ποπ κορν

Κι όμως μπορείτε να φάτε ποπ κορν, αρκεί να είναι σπιτικό. Φτιάξτε το μόνοι σας και αποφύγετε το αλάτι Δεν έχει μόνο πολλές φυτικές ίνες, αλλά όταν φτιάχνεται με λίγα λιπαρά, έχει και χαμηλή θερμιδική αξία. Επίσης, λόγω του όγκου του, μπορεί να σας χορτάσει.

Τυρί cottage με λίγα λιπαρά

Η άπαχη πρωτεΐνη βοηθά στην ενίσχυση της σεροτονίνης που με τη σειρά της βοηθά να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Συνοδεύστε το τυρί cottage με μισό φλιτζάνι σμέουρα και θα απολαύσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ.

Τυρί με κράκερ

Το τυρί είναι μια καλή επιλογή για βραδινό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Συνδυάστε μερικές φέτες τυριού με κράκερ ολικής άλεσης, ψωμί ή φέτες μήλου και θα έχετε έναν απόλυτο συνδυασμό πρωτεϊνών-υδατανθράκων.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να φάτε το βράδυ χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με έξτρα θερμίδες:


Πηγή