Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Δεκατέσσερις καθημερινές συνήθειες που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

Όταν ξεκινάμε δίαιτα ή διατροφή περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα.

Γιατί όμως δεν χάνουμε βάρος από τη στιγμή που καταβάλλουμε προσπάθεια;

Ενδεχομένως να μην έχουμε σκεφτεί κάποια διατροφικά λάθη που κάνουμε, κάποιες συνήθειες που επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τρώμε αργά το βράδυ

Επειδή το βράδυ μειώνεται η σωματική δραστηριότητα, κάθε περιττή θερμίδα μετράει και κινδυνεύουμε να έχουμε όχι μόνο κακό ύπνο και δυσπεψία αλλά και αύξηση του σωματικού βάρους.

Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Ο πολύ λίγος ύπνος ή ο άστατος επηρεάζει σημαντικά την υγεία μας καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2 καθώς εν μέρει αυξάνει την τάση για τσιμπολόγημα το βράδυ και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Δεν τρώμε σωστά

Συχνά επιλέγουμε light προϊόντα γιατί θεωρούμε ότι έχουν λιγότερες θερμίδες ενώ αποκλείουμε τροφές όπως ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά για τους ίδιους λόγους. Όμως είναι προτιμότερο να τρώμε μικρότερες ποσότητες από αυτά τα προϊόντα για να παίρνει ο οργανισμός μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Παραλείπουμε το πρωϊνό

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν διαρκώς τη σημασία του πρωινού για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα το πρωί μπορεί να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας, να αποτρέψουμε τις κρίσεις πείνας και λιγούρας αλλά και να κρατήσουμε τον μεταβολισμό μας «ζωηρό» για να αποφύγουμε την αύξηση του βάρους.

Δείτε και τις υπόλοιπες συνήθειες που σε αρκετές περιπτώσεις επηρεάζουν την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, στο βίντεο που ακολουθεί: 


Πηγή