Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δεν τρώνε τα παιδιά σας μπανάνες; Θα τις λατρέψουν μέσα σε αυτό το κέικ

Αν τα παιδιά σας αρνούνται πεισματικά να φάνε τις μπανάνες, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα γίνουν από τα αγαπημένα τους φρούτα.

Μπανάνες οφέλη στα παιδιά

Ένα από τα πρώτα φρούτα που δίνει μια μαμά στο παιδί της είναι η μπανάνα. Η γλυκιά της γεύση κάνει κάθε φρουτόκρεμα ακαταμάχητη και τα οφέλη της είναι πολλά για τον οργανισμό, την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού.

Μερικά από τα οφέλη της;

1. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να αισθάνονται χορτάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Είναι εύπεπτή

Οι μικρά στομαχάκια εξακολουθούν να δυσκολεύονται να χωνέψουν ο,τιδήποτε “βαρύ” γι’ αυτό οι μπανάνες είναι υπέροχες καθώς είναι εύπεπτες.

3. Κάνει καλό στην καρδιά 

Μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως οι μπανάνες, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και στεφανιαίας νόσου σε όσους τις καταναλώνουν.

4. Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά

Οι μπανάνες είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά! Είναι πλούσιες σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, νιασίνη, Β6, μαγγάνιο και πολλά άλλα!

5. Βοηθά στην ανάπτυξη των οστών και τη βελτίωση της όρασης

Τα καρότα δεν είναι η μόνη τροφή που βοηθά στη βελτίωση της όρασης! Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Α που είναι ευεργετική για την όραση του παιδιού σας. Επιπλέον, το κάλιο βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών.

6. Προλαμβάνει την αναιμία

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε σίδηρο έτσι βοηθούν στην παραγωγή αρκετής αιμοσφαιρίνης στο αίμα και στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αν το παιδί τρώει τροφές πλούσιες σε σίδηρο δύσκολα θα αναπτύξει αναιμία.

7. Αυξάνει τη δύναμη του εγκεφάλου

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές για τον εγκέφαλο του παιδιού σας – και βοηθούν επίσης στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσής του.

Αν και τα οφέλη από την κατανάλωση μπανάνας είναι πολλά, κάποια παιδιά μεγαλώνοντας αρχίζουν να την αντιπαθούν και να μην την θέλουν στο διατροφολόγιό τους.

Picky Eaters – Πώς θα φάνε τις μπανάνες τα παιδιά

sokolatenio keik mpananas ofeli mpananas 1

Τι μπορούν να κάνουν οι μαμάδες για να βάλουν ξανά σιγά σιγά στη διατροφή των παιδιών αυτό το εξαιρετικό φρούτο; Μα φυσικά να το προσθέσουν σε φαγητά, γλυκά και ροφήματα. Η μπανάνα είναι το βασικό συστατικό πολλών smoothies και επίσης γίνεται εξαιρετικό παγωτό αν καταψυχθεί. Αν τα παιδιά σας όμως, δυσκολεύονται να καταναλώσουν smoothies ή παγωτά, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το παρακάτω γλυκό. Σοκολατένιο ανάποδο κέικ με μπανάνες.

Συνταγή για κέικ

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 3 αβγά
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 75 ml σπορέλαιο
  • 150 ml γάλα
  • 30 γραμμ. άγλυκο κακάο
  • 12 γραμμ. baking powder
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μπανάνες

Βίντεο για να το φτιάξετε και εσείς

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία για να φτιάξετε και εσείς πανεύκολα αυτό το νόστιμο σοκολατένιο κέικ. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και σίγουρα θα αρχίσουν να βλέπουν τις μπανάνες… με άλλο μάτι!


Πηγή