Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά: Ιδέες για να περάσετε καλά στο σπίτι σας!

Όταν τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι, υπάρχυν φορές που τους πιάνει μια ακατάσχετη υπερκινητικότητα και εσείς δεν ξερετε τι να (τα)πρωτοκάνετε! Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, απασχολώντας τα δημιουργικά με αυτοσχέδια παιχνίδια στο σπίτι!

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να κρατάτε τα παιδιά απασχολημένα για πολλή ώρα, υπάρχουν όμως λύσεις για να τα καταφέρετε, αρκεί να προμηθευτείτε με τα κατάλληλα.. υλικά.

Πριν πάμε σε αυτές, να σας θυμίσουμε ότι υπάρχνουν βιβλία, επιτραπέζια, παζλ και η πρόταση της ζωγραφικής… Θεωρούμε όμως ότι αυτά τα έχουν ήδη βαρεθεί, οπότε πάμε να δούμε μερικές πιο πρωτότυπες ιδέες.

Μαγειρέψτε
Ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν με τα βασικά. Είναι μια ευκαιρία να τους μάθετε μερικά πράγματα για τη μαγειρική. Κέικ, μπισκότα, πίτσα, όλα αυτά αρέσουν στα παιδιά. Βρείτε λοιπόν συνταγές σε βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά της ηλικίας τους και αρχίστε να ασχολείστε μαζί τους με κοσκίνισμα, ζύμωμα, πλάσιμο.

Σχετική εικόνα

Παίξτε θέατρο
Βρείτε ένα θέμα που θα τους αρέσει, φτιάξτε ένα υποτυπώδες σκηνικό, μοιράστε ρόλους και ξεκινηστε την παράσταση.

Παίξτε τένις
Ακίνδυνο τένις, με χάρτινα πιατάκια και μπαλόνια! Κολήστε ένα ξυλακι στο πιάτο και αφήστε να τα παίξουν τένις μέσα στο σαλόνι!

Φτιάξτε γέφυρες και ενισχύστε τη λεπτή κινητικότητα του μικρού σας
Δώστε στο παιδί ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και μερικά πολύχρωμα καθαριστικά πίπας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε χειροτεχνίες ή λαστχάκια ή καλαμάκια και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει με αυτά πολύχρωμες γεφυρούλες στο σουρωτήρι!

Παίξτε παιχνίδια
Παίξτε παντομίμα, οργανώστε κυνήγι θησαυρού ή κρύψτε τους κάτι και παίξτε κρύο-ζέστη. Οργανωθείτε σωστά και διασκεδάστε οικογενειακά!

Κάντε τους μαγικά
Προμηθευτείτε με ταχυδακτουλιργικά κόλπα και απασχολείστε τα – θα μείνουν έκπληκτα να σας κοιτάζουν!

Και φυσικά, μπορείτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε μέχρι να κουραστείτε …όλοι! Καλή σας διασκέδαση!

Αποτέλεσμα εικόνας για Kids singing and dancing


Πηγή