Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διαδικτυακή έρευνα: 3 στους 4 πατέρες βιώνουν διακρίσεις

Για το λόγο αυτό η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, και ο Συνήγορος του Πολίτη προτάσσουν την ισότιμη ανατροφή των παιδιών και από τους δύο γονείς με πλήρη νομική ισότητα μεταξύ τους.

Καθότι τα στοιχεία στον ελληνικό Τύπο αναφορικά με τις πιθανές διακρίσεις και στερεότυπα που περιορίζουν την ισότιμη συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών είναι ελάχιστα, οι «Ενεργοί μπαμπάδες, για τα Δικαιώματα του Παιδιού» ΑΜΚΕ διεξήγαγαν μια διαδικτυακή έρευνα για τη γονική ισότητα αναφορικά με την πατρότητα και την ανατροφή του παιδιού.

Συνολικά, συμμετείχαν 941 πατέρες ανηλίκων παιδιών από όλη τη χώρα. Το 75% των πατέρων (29% των παντρεμένων και 86% των χωρισμένων) δήλωσαν ότι βιώνουν διακρίσεις λόγω φύλου αναφορικά με την πατρότητα και τα παιδιά, κυρίως με τη μορφή ψευδών κατηγοριών σε ποσοστό 57%, περιορισμένη ενημέρωση/πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά -52%, τον ορισμό του ασκούντος την επιμέλεια του παιδιού από τα δικαστήρια -34%, άδεια ανατροφής -25%, κά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


Πηγή