Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διακοπές με το νεογέννητο: Τι πρέπει να προσέξετε στο θηλασμό;

Αρχικά ένα μεγάλο μπράβο! Θέλει θάρρος να αφήσεις στην άκρη δεύτερες σκέψεις και άγχη που είναι λογικό να έχεις σαν νέα μαμά και να πας τις πρώτες διακοπές με το μωρό ενώ αυτό είναι τόσο μικρό.

Το νεογέννητο έχει συγκεκριμένες ανάγκες και η πιο βασική και απαιτητική είναι το φαγητό. Αυτή ίσως είναι και η μόνη δυσκολία που συναντήσεις στις διακοπές. Η Penny είναι μία νέα μαμά η οποία έκανε τις πρώτες διακοπές με το μωρό της όταν αυτό ήταν μόλις 10 ημερών και μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές για το πώς διαχειρίστηκε το θηλασμό το διάστημα αυτό.

Προσπάθησε να νιώσεις άνετα – Ζήτα ό,τι χρειάζεσαι

Είτε κάνεις σε κάποιο φιλικό σπίτι διακοπές, είτε σε ξενοδοχείο, είναι σημαντικό στη φάση αυτή να νιώθεις άνετα. Εάν νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι για εσένα ή το μωρό μη διστάσεις να το ζητήσεις.

“Άκου” τις ανάγκες του μωρού – Ακολούθησε το προγραμμα

Είσαι σε ένα διαφορετικό από το συνηθισμένο σου περιβάλλον και είναι λογικό να έχεις χάσει την αίσθηση του χρόνου. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι σημαντικό να μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες του μωρού και να είσαι σε ετοιμότητα όταν θα δεις τα πρώτα σημάδια ότι πεινάει.

Σωστή και ισορροπημένη διατροφή ακόμα και στις διακοπές

Λίγο πολύ όλοι στις διακοπές αλλάζουμε τη διατροφή μας. Δεν είναι εύκολο να τρώμε τα ίδια πράγματα που τρώμε καθημερινά και στο σπίτι μας και φυσικά οι ταβέρνες δίπλα στο κύμα έχουν την τιμητική τους. Για εσένα που θηλάζεις όμως, είναι σημαντικό αρχικά να μην μειώσεις την ποσότητα φαγητού και επίσης να παίρνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά. Μπορεί η περίοδος της εγκυμοσύνης να έχει περάσει αλλά και στο διάστημα του θηλασμού, η διατροφή σου είναι σημαντική καθώς τα συστατικά που προσλαμβάνεις περνάνε και στο μωρό σου μέσω του μητρικού γάλακτος.

Πηγή: todaysparents.com

 


Πηγή