Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διατροφή για παιδιά 2-3 ετών: Τι μπορούν να τρώνε

Οι ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες του παιδιού σας θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο μεγαλώνει και σε ηλικία τριών ετών θα χρειάζεται περίπου 50 θερμίδες ανά μισό κιλό του βάρους του.

Οι διατροφικές του ανάγκες θα παραμένουν ίδιες και θα χρειάζεται ποικιλία, υγιεινά, μαγειρεμένων τροφών.

Τι τροφές να του δίνετε

Από 1 έως 3 ετών τα παιδιά συνήθως προτιμούν γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι, το παγωτό, καθώς και αρτοπαρασκευάσματα και δημητριακά. Δεν τους αρέσει και μπορεί να αρνούνται να φάνε το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Να δίνετε το παιδί σας 2-3 μερίδες πρωτεϊνών και τουλάχιστον 4 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Επίσης, να του δίνετε τουλάχιστον 4 μερίδες ψωμιού και δημητριακών ( μια μερίδα ψωμιού είναι μισή φέτα και 1-2 κουταλιές της σούπας δημητριακών). Να προτιμάτε πάντα ψωμί ολικής άλεσης και να αποφεύγετε τα υψηλής θερμιδικής αξίας αμυλούχα τρόφιμα.

Διατροφικές συνήθειες

Το παιδί σας μπορεί να συνεχίσει να έχει ιδιοτροπίες στο φαγητό και αυτόν τον χρόνο και να θέλει …τελετουργία την ώρα των γευμάτων. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλει το ψωμί κομμένο διαγώνια και να μην το τρώει αν είναι κομμένο σε άλλο σχήμα.

Μερικά παιδιά ζητούν το φαγητό τους σερβιρισμένο με συγκεκριμένο τρόπο, αλλιώς αντιδρούν με ξεσπάσματα θυμού. Αν λοιπόν η τελετουργία του παιδιού σας δεν είναι παράλογη, επιτρέψτε την. Διαφορετικά, προσπαθήστε να κάνετε το παιδί σας να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του αυτή δεν είναι σωστή.

Δείξτε επιμονή, αλλά να ξέρετε ότι η ανεπιθύμητη τελετουργία δεν πρόκειται να διακοπεί με τη μία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή