Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δυσκοιλιότητα μετά τον τοκετό: Διάρκεια και τρόποι αντιμετώπισης (pics)

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Οι αιμορροΐδες, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης και τα συμπληρώματα σιδήρου, είναι από τις πιο συνήθεις αιτίες που την προκαλούν.

Πόσο διαρκεί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα διαρκεί μερικές ημέρες, απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, είναι να ακολουθήσετε τα απαραίτητα βήματα για να την αντιμετωπίσετε.

Ποια είναι αυτά;

Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες 
Οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου και συμβάλλουν στην καταπολέμηση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Καταναλώνετε πολύ νερό
Τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, θα σας κρατάνε ενυδατωμένη και παράλληλα θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και των εντέρων.

Κάντε γυμναστική
Η άθληση, το περπάτημα και κάθε είδους κίνηση, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Προσπαθήστε να βάλετε την γυμναστική ή το περπάτημα στην καθημερινότητά σας.

Βάλτε στη διατροφή σας τα αποξηραμένα φρούτα
Είναι γνωστό ότι τα αποξηραμένα φρούτα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Προτιμήστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα, χωρίς όμως την προσθήκη ζάχαρης.

Φάτε δαμάσκηνα
Δεν είναι ανάγκη να φάτε τα δαμάσκηνα αποξηραμένα. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και φρέσκα.

Δείτε ποιες άλλες τροφές είναι κατάλληλες για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, στη gallery που ακολουθεί.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή