Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δύο παιδιά, μία αποβολή και η χρόνια μάχη με την υπογονιμότητα (εικόνες)

H Courtney είναι μία μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος και blogger. Ζει με την οικογένειά της στην Αγγλία και μέσα από το blog της Hello Lovely Mama μοιράζεται με άλλες μαμάδες σκέψεις, εμπειρίες και συμβουλές.

Η δημιουργία οικογένειας ήταν για αυτήν όνειρο ζωής, ωστόσο ο δρόμος προς τη μητρότητα δεν ήταν εύκολος. Μετά από προσπάθειες δύο ετών και κάμποσα αρνητικά τεστ, αποφάσισαν με τον σύζυγό της να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό. Ήταν και οι δύο νέοι, υγιείς και όλες οι εξετάσεις τους έδειχναν ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι συμβουλές των γιατρών ήταν να χαλαρώσουν και να συνεχίσουν τις προσπάθειες.

Όπως περιγράφει η Courtney σε ένα από τα blog της, η επιθυμία για ένα παιδί που δεν ερχόταν, έφθειρε τη σχέση τους. Πέρασαν ακόμα περισσότερα χρόνια και λίγο πριν προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, χώρισαν. Ευτυχώς, όχι για πολύ.

“Μετά από επτά μήνες και αφού βρήκαμε τους εαυτούς μας, βρήκαμε και πάλι ο ένας τον άλλον. Αρχίσαμε να γελάμε ξανά, σταματήσαμε να λέμε πόσο θέλουμε ένα παιδί, κάναμε ταξίδια. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε και να ελπίζουμε. Τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν η πρώτη φορά μετά την επανασύνδεσή μας που συζητήσαμε για το θέμα του μωρού. Αποφασίσαμε το καλοκαίρι που θα ερχόταν να κάναμε εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν το κουβεντιάσαμε ξανά. Δύο μήτες μετά, έμεινα έγκυος”.

Ο γιος τους, Winter, γεννήθηκε μετά από προσπάθειες επτά ετών συνολικά και ήταν μόνο η αρχή, όπως λέει η ίδια.

Μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του, αποφάσισαν να προσπαθήσουν και για ένα δεύτερο παιδί. Πλέον ήξεραν ότι αυτό δεν ήταν εύκολο, δεν έπαψαν όμως να ελπίζουν. Εν μέσω πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, έκανε την Courtney να πετάξει από χαρά. Θα γινόταν για δεύτερη φορά μαμά και ο γιος της θα αποκτούσε ένα μικρό αδερφάκι.

mama test egkymosynis foto

Και πάλι όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν. Στην έβδομη εβδομάδα κύησης, η Courtney απέβαλε. Αυτό που φοβόταν, έγινε πραγματικότητα και όπως αναφέρει, εάν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι.

“Είχα ακούσει διάφορες ιστορίες αποβολών. Γνωρίζω καλά και αγαπημένα ζευγάρια που το έχουν περάσει, αλλά και πάλι δεν θέλεις να πιστέψεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί και σε εσένα. Όταν σου λένε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι το σώμα σου ξέρει τι κάνει, το πιστεύεις πραγματικά, αλλά όπως φαίνεται μερικά από αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια δεν είναι γραφτό να γεννηθούν”.

Το μωρό αυτό, μπορείτε να μη γεννήθηκε ποτέ, τους έκανε όμως να ελπίζουν ότι μπορεί και πάλι να μείνει έγκυος. Ότι για να συλλάβει δε χρειάζεται να περάσουν άλλα έξι ή επτά χρόνια.

Όπως και έγινε. Λίγους μήνες μετά, η Courtney έμεινε ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά όλα πήγαν κατ ‘ευχήν και στις αρχές του 2021 γεννήθηκε το νέο μέλος της οικογένειας, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που μοιάζει πολύ στον μεγάλο του αδερφό.

mama duo paidia apovoli fotografies 1

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η νεαρή μητέρα στα μέσα κοινωικής δικτύωσης, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @hellolovelymama




Πηγή