Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Είσαι έγκυος; Επτά λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις την κατάστασή σου

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα. Του εννέα αυτούς μήνες βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, νιώθεις το μωρό να μεγαλώνει στην κοιλίτσα σου μέρα με τη μέρα, προετοιμάζεσαι για τη μητρότητα και προσπαθείς να φανταστείς πώς θα είναι η ζωή σου με το νέο μέλος της οικογένειας.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι όλα ρόδινα. Θα υπάρξουν στιγμές που οι πρωινές ναυτίες, η κόπωση, το πρήξιμο, οι κράμπες και η μόνιμη πλέον πείνα, θα μοιάζουν ανυπόφορα. Παρόλα αυτά, έχει πολλούς λόγους να χαρείς την εγκυμοσύνη σου και όχι, η νέα ζωή που ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο, δεν είναι ο μόνος. 

Οι γύρω σου, σου συμπεριφέρονται με ευγένεια και καλοσύνη

Όταν η εγκυμοσύνη θα είναι πλέον εμφανής, θα παρατηρήσεις ότι όλοι οι γύρω σου, στο δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην ουρά του σούπερ μάρκετ, παντού θα είναι ευγενικοί και καλοί μαζί σου. Θα προσέχουν μην σε χτυπήσουν, θα σηκώνονται από τη θέση τους για να κάτσεις, στη δουλειά οι συνάδελφοί σου θα είναι πρόθυμοί να σου φέρουν ό,τι ζητήσεις και στο σπίτι, τα ταπεράκια της
μαμάς και της πεθεράς θα έχουν τιμητική τους.

Θα έχεις πιο πυκνά μαλλιά και με περισσότερο όγκο

Στην εγκυμοσύνη το γυναικείο σώμα αλλάζει ποικιλοτρόπως. Οι αλλαγές αυτές διαφοροποιούνται από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είσαι από τις τυχερές που στην εγκυμοσύνη το δέρμα σου θα γίνει πιο λαμπερό και τα μαλλιά πιο πυκνά και λαμπερά.

Έχεις πλέον δικαιολογία για να λες «όχι» σε κοινωνικές υποχρεώσεις

Είσαι καλεσμένη σε κάποιο event, πάρτι, γάμο, βάφτιση, αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να πας; Μπορείς να αρνηθείς και μάλιστα χωρίς να σε παρεξηγήσει κανένας. 

Μπορείς να δικαιολογήσεις την αφηρημάδα σου

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης, η αναστάτωση των ορμονών προκαλεί σύγχυση και αφηρημάδα. Τα καλά νέα είναι ότι αν ξεχάσεις να κάνεις κάτι, όποιος και αν είναι λόγος που το ξέχασες, εσύ μπορείς να επικαλεστείς την κατάστασή σου.

Θα μεγαλώσει το στήθος σου

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, είναι το πρήξιμο στο στήθος. Εάν μέχρι πρότινος γκρίνιαζες για το μικρό στήθος σου, ήρθε ο καιρός να ανέβεις νούμερο στο σουτιέν σου.

Περισσότερος ύπνος

Η διαρκής κούραση δεν είναι από τα ευχάριστα συμπτώματα. Ωστόσο, το διάστημα αυτό -ειδικά στην άδεια μητρότητας- θα μπορείς να κοιμάσαι όσο θέλεις και μάλιστα δικαιολογημένα, χωρίς να μπορεί κανείς να σου πει το οτιδήποτε.

Χαρούμενη διάθεση

Οι εναλλαγές στη διάθεσή σου θα είναι συνεχείς. Σίγουρα θα υπάρχουν οι κακές μέρες που όλα θα σου φταίνε και που θα κλαις με το παραμικρό, αλλά στις καλές, θα νιώθεις ότι πετάς στα σύννεφα.

Πηγή: todaysparent.com

 

 


Πηγή