Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Είσαι έγκυος: 5 λόγοι για να εντάξεις το αμυγδαλοβούτυρο στη διατροφή σου

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι ένα μοναδικό super food, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό, πόσο μάλλον την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, καλών μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωσή του στην εγκυμοσύνη:

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η σωστή κυκλοφορία του αίματος είναι πολύ σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς εξασφαλίζει ότι το έμβρυο προσλαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζεται μέσα στη μήτρα.

Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του μωρού

Τα αμύγδαλα, συνεπώς και το αμυγδαλοβούτυρο, είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα και για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σου. Μεταξύ αυτών, και ο σίδηρος, ένα συστατικό για το οποίο οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες αυτήν την περίοδο.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Το αμυγδαλοβούτυρο δε συμβάλλει μόνο στην ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά προστατεύει και από καρδιακές παθήσεις αρκεί φυσικά η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.

Συμβάλλει θετικά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, μεταξύ των εξαιρετικά ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών που περιέχει το αμυγδαλοβούτυρο είναι και οι φυτικές ίνες. Η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών στην εγκυμοσύνη καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης ήδη από τους πρώτους μήνες, και βελτιώνει την πέψη.

Είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας

Οι ανάγκες του οργανισμού την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται. Ένα σνακ με αμυγδαλοβούτυρο θα σε κρατήση χορτάτη για ώρα και παράλληλα θα σου δώσει ένα boost ενέργειας για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο;

Οι συνταγές ποικίλουν. Εάν όμως θέλεις την πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή, δοκίμασε την εξής:

  • 2 κούπες ανάλατα αμύγδαλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για πιο ελαφριά γεύση

Αρχικά καβουρδίζεις τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το λάδι και το αλάτι στο blender και χτύπησέ τα για περίπου άλλα 10 λεπτά. Προς το τέλος, θα παρατηρήσεις ότι τα αμύγδαλα αρχίζουν να βγάζουν το λάδι τους και το μείγμα να αποκτά μία πιο παχύρευστη και υγρή μορφή.

Πηγή: quora.com


Πηγή