Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Είσαι εργαζόμενη μητέρα; Επτά tips για να βρεις την ισορροπία στην καθημερινότητά σου

Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο δύσκολος ρόλος στη ζωή μίας γυναίκας. Είναι 24ωρος, 7ήμερος, 12μηνος, απαιτητικός και συνέχεια κρύβει και μία καινούρια εμπειρία που σε εκπλήσσει και φυσικά σε ωριμάζει. Κάθε μαμά είναι σουπερήρωας, αλλά η εργαζόμενη μητέρα ένα παραπάνω. Το πρωί τρέχει να ετοιμάσει τα παιδιά και να ετοιμαστεί και η ίδια για τη δουλειά, το απόγευμα ξανατρέχει από τη δουλειά στο σπίτι, διαβάζει τα παιδιά, μαγειρεύει, κάνει δουλειές του σπιτιού. Σκέφτεται εκατό διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και έχει αναπτύξει ικανότητες ταχύτητας, διαχείρισης και ψυχραιμίας που δεν φανταζόταν.

Μήπως είσαι και εσύ μία από αυτές; Όταν είσαι εργαζόμενη μητέρα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις την ισορροπία στην καθημερινότητά σου. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να επιστρατεύσεις όλη τη λογική και την ψυχραιμία σου για να μπορείς, πρώτα να δεις τα πράγματα καθαρά και έπειτα να τα διαχειριστείς. Ας δούμε μερικά tips που θα βοηθήσουν ακριβώς σε αυτό.

Μην αισθάνεσαι ενοχές

Μπορεί οι ώρες που δουλεύεις και που είσαι μακριά από το παιδί σου να είναι πολλές, δεν χρειάζεται όμως να νιώθεις ενοχές για αυτό. Σκέψου πώς με τη δουλειά συνεισφέρεις στην οικογένεια και εστίασε στο πώς θα περάσεις εποικοδομητικά το χρόνο σου με την οικογένειά σου, όταν θα είσαι στο σπίτι.

Ανάθεσε τη φροντίδα του παιδιού σου όταν λείπεις σε κάποιον που εμπιστεύεσαι

Είναι πολύ σημαντικό τις ώρες που εργάζεσαι να είσαι ήρεμη ότι το παιδί σου είναι ασφαλές και με κάποιον που εμπιστεύεσαι. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά, μία νταντά ή ο παιδικός σταθμός. Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να ξέρεις ότι η επιλογή σου είναι η καλύτερη και ότι θα είσαι ήρεμη.

Κάνε τα πρωινά σου πιο εύκολα

Η πρωινή ρουτίνα είναι πρόκληση για κάθε μαμά. Προσπάθησε να την κάνεις πιο εύκολη με μερικές απλές κινήσεις όπως να ετοιμάσεις το κολατσιό για το σχολείο από το πρηγούμενο βράδυ ή να ετοιμάσεις από την προηγούμενη τα ρούχα που θα βάλεις εσύ και το παιδί σου το πρωί. Εξοικονομείς αρκετά λεπτά, τα οποία είναι πολύτιμα!

Φτιάξε ένα οικογενειακό calendar

Θα είσαι πάντα ενημερωμένη για τις εξωσχολικές δραστηριότητες και θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το χρόνο σου.

Μην ξεχνάς την επικοινωνία

Μπορεί αρκετές ώρες της μέρας σου να είσαι στη δουλειά, αλλά φρόντισε σε κάποιο διάλειμμά σου να πάρεις ένα τηλέφωνο ή να κάνεις μία βιντεοκλήση με τα παιδιά ή τον σύζυγό σου. Αυτές οι μικρές κινήσεις θα δώσουν το κάτι παραπάνω στη σχέση σας.

Διοργάνωσε οικογενειακές δραστηριότητες

Είναι πολύ σημαντικό ο χρόνος που περνάς με την οικογένειά σου να είναι εποικοδομητικός. Να περνάτε όμορφα και ταυτόχρονα να έρθετε πιο κοντά. Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους. Διοργάνωσε μία οικογενειακή δραστηριότητα και παρακίνησε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να κάνετε κάτι όλοι μαζί.

Αφιέρωσε χρόνο στον σύζυγό σου

Η σχέση η δική σου και του συντρόφου σου είναι η βάση της οικογένειάς σας. Μην τη θεωρείς δεδομένη γιατί δεν είναι. Αφιέρωσε χρόνο σε αυτήν και θα δεις ότι θα έρθετε πιο κοντά.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Εντάξει μπορεί να μην είναι εύκολο και ακόμα και τα πέντε λεπτά να σου φαίνονται πολύτιμα, δεν πρέπει όμως να ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να του αφιερώνεις χρόνος και να ακούς τις ανάγκες και τα θέλω του.

Πηγή: parents.com


Πηγή