Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις ραγάδες με φυσικά υλικά

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της απότομης αυξομείωσης του βάρους και εμφανίζονται στο 70-90% των γυναικών, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνη. Στην αρχή, έχουν μωβ ή κόκκινο χρώμα και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο ανοιχτόχρωμες και γυαλιστερές.

Ο συγκεκριμένος τύπος “ουλών” σπάνια φεύγει τελείως, συνεπώς είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές εντελώς. Ωστόσο, μπορείτε να τις μειώσετε χρησιμοποιώντας κρέμες ή ακόμα καλύτερα μερικά φυσικά και αγνά υλικά που είναι πιο ασφαλή για εσάς και το μωρό σας.

Έλαιο καρύδας

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το έλαιο καρύδας απορροφούνται εύκολα από το δέρμα. Επιπλέον το λάδι καρύδα έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία επιταχύνει την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Εφαρμόστε καθημερινά λάδι καρύδας στην περιοχή του δέρματος που έχετε τις ραγάδες.

Αλόη

Η αλόη έχει θεραπευτικές ιδιότητες και θεωρείται ένα φυτό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ραγάδων. Εφαρμόστε το τζελ αλόης καθημερινά στην περιοχή.

Ασπράδια αυγών

Τα ασπράδια αυγών έχουν αμινοξέα και πρωτεΐνες και μπορούν να αναγεννήσουν το τεντωμένο δέρμα.

Χτυπήστε δύο ασπράδια αυγών και απλώστε τα στο δέρμα σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια πλύνετε με νερό.

Χυμός λεμονιού

Και ο χυμός λεμονιού μπορεί μειώσει τις ραγάδες. Απλώστε πάνω στο δέρμα και αφήστε τον να δράσει για μερικά λεπτά.

Ζάχαρη

Οι κόκκοι τις ζάχαρης ενδείκνυνται για φυσική απολέπιση και προωθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνοντας παράλληλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

Ένα σπιτικό scrub με ζάχαρη, εκτός από βαθύ καθαρισμό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Πηγή: healthline.com


Πηγή