Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Ποια καλοκαιρινά φρούτα να προτιμήσετε

Τα φρούτα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Εάν είστε έγκυος του καλοκαιρινούς μήνες δε, είστε ιδιαίτερα τυχερή καθώς θα έχετε μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Καρπούζια, πεπόνια, σταφύλια, βερίκοκα και πολλά πολλά ακόμα είναι τα φρούτα του καλοκαιριού που θα αποτελούν και μία εξαιρετική επιλογή για τα σνακ της ημέρας σας.

Όλα είναι θρεπτικά, νόστιμα και υγιεινά, κάποια όμως από αυτά έχουν λίγα περισσότερα οφέλη για εσάς την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας.

Καρπούζι για ενυδάτωση

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και είναι μία ιδανική τροφή για την εποχή αυτή.

Βερίκοκα για πρόληψη και καταπολέμηση της αναιμίας

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε σίδηρο, ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την έγκυο και το έμβρυο. Συνδυάστε τα με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Κεράσια για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ

Ένα ακόμα καλοκαιρινό φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ένα εκ των οποίων και η μελατονίνη που συμβάλλει στον ήρεμο ύπνο και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες της εγκυμοσύνης.

Λεμόνι για να καταπολεμήσετε τις πρωινές ναυτίες

Η αλήθεια είναι ότι το λεμόνι είναι ένα φρούτο που μπορούμε να βρούμε όλον το χρόνο. Η εποχή τους όμως θεωρείται η άνοιξη και το καλοκαίρι, συνεπώς τώρα θα βρείτε τα πιο μοσχομυριστά και νόστιμα. Εάν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες, στίψτε μερικές σταγόνες λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Berries για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Όλα τα berries, τα σμέουρα, τα μύρτιλα κτλ, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μπανάνα για τις κράμπες στα πόδια

Η μπανάνα είναι επίσης ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής, δεν πρέπει όμως να λείπει από τη διατροφή σας ούτε το καλοκαίρι. Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο το οποίο μειώνει τις κράμπες στα πόδια.

Πηγή: Mother.ly


Πηγή