Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα πέντε σημαντικά οφέλη του αυγού για την έγκυο και το έμβρυο

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία τόσο της εγκύου, όσο και του μωρού. Μέσω της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, η μέλλουσα μαμά προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για αυτήν και το έμβρυο θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν και στην ανάπτυξή του.

Τα αυγά είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές που μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο και πολλά ακόμη πολύτιμα διατροφικά στοιχεία. Ποια είναι λοιπόν, αναλυτικά τα οφέλη και ποια η προτεινόμενη ποσότητα που μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας; 

Τα οφέλη

Είναι πηγή πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του μωρού. Η κατανάλωση αυγών σε επαρκή ποσότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη του εμβρύου, καθώς το αυγό περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες

Τα αυγά είναι πλούσιες πηγές βιταμινών B 2, B 6, B12, βιταμίνης D και μετάλλων όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο χαλκός.

Συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου

Τα αυγά περιέχουν καλά επίπεδα χολίνης η οποία είναι καλή για την ανάπτυξη του εμβρυϊκού εγκεφάλου.

Είναι πηγή των απαραίτητων θερμίδων για τη μέλλουσα μαμά

Την περίοδο της εγκυμοσύνης θα χρειαστείτε περίπου 200 με 300 παραπάνω θερμίδες. Ένα μέτριο αυγό έχει περίπου 70 θερμίδες και μπορεί να σας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε.

Ρυθμίζει τη χοληστερόλη

Η τακτική κατανάλωση αυγών εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης στο σώμα.

Ποια η προτεινόμενη ποσότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η ημερήσια πρόσληψη αυγών εξαρτάται από τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα σας. Εάν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας είναι φυσιολογικά, συνιστάται να συμπεριλαμβάνετε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα.

Πηγή: momjunction.com

 

 


Πηγή