Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εγκυμοσύνη και κυτταρίτιδα: Υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσω; (vid)

Η κυτταρίτιδα είναι λίπος που συγκεντρώνεται ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

Οι ίνες κολλαγόνου που συνδέουν το λίπος με το δέρμα μπορούν να τεντωθούν ή να σπάσουν επιτρέποντας στα λιπώδη κύτταρα να διογκωθούν και να γίνουν ορατά.

Αυτό δίνει στην κυτταρίτιδα τη χαρακτηριστική εμφάνισή της, που περιγράφεται ως φλοιός πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους γοφούς και στους μηρούς αλλά μπορεί επίσης να γίνει αισθητή στα γόνατα, στην κοιλιά και κάτω από τα μπράτσα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι ασθένεια, επηρεάζει όμως αρνητικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση πολλών γυναικών.

Εγκυμοσύνη και κυτταρίτιδα: Αίτια

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί στην εγκυμοσύνη, αλλά εάν χάσετε βάρος σταδιακά μετά τη γέννηση του μωρού σας, τα αποτελέσματα θα είναι αρκετά ικανοποιητικά.

Οι λόγοι που μια γυναίκα έχει κυτταρίτιδα είναι πολλοί: 

  • Η εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα να δείχνει χειρότερη λόγω των έξτρα κιλών.
  • Οι αλλαγές στις ορμόνες θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν ένα ρόλο.
  • Εάν η μαμά σας είχε κυτταρίτιδα, δυστυχώς, είναι πιθανό να έχετε κι εσείς.
  • Η διατροφή , η κατανάλωση ή όχι υγρών , τα επίπεδα ορμονών καθώς και ο τρόπος που το σώμα σας κάνει καύσεις, παίζουν ρόλο στο αν θα εμφανίσετε ή όχι κυτταρίτιδα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν με απτές αποδείξεις τι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα. Η λιποαναρρόφηση φαίνεται ότι δεν συνιστάται για την κυτταρίτιδα ενώ υπάρχει πιθανότητα ακόμη και να επιδεινωθεί.

Η εφαρμογή μιας κρέμας ενυδάτωσης μπορεί προσωρινά να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος αλλά επίσης δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερα από αυτό.

Εγκυμοσύνη και κυτταρίτιδα:  Αντιμετώπιση

Αφού γεννήσετε και βρείτε τους ρυθμούς σας, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή .

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, κάντε το σταδιακά και σταθερά, καθώς οι πολύ αυστηρές δίαιτες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα μπορεί να κάνουν την κυτταρίτιδα χειρότερη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες ασκήσεις μπορείτε να κάνετε μετά τη γέννηση του μωρού σας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: 

 
Πηγή: babycentre.co.uk

Πηγή