Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εγκυμοσύνη και ρούχα: Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης

Όταν αγοράζετε ρούχα εγκυμοσύνης, το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι που θα τα φορέσετε.

Αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον όπου χρειάζεται να φαίνεστε κομψή, ένα κοστούμι με μια ποικιλία από πολλές και διαφορετικές μπλούζες μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Μεγάλη ευκολία θα σας προσφέρουν τα απλά, κομψά κομμάτια που μπορεί να φορεθούν σε διαφορετικές καταστάσεις. Τα υφάσματα που δεν απαιτούν μεγάλη φροντίδα και χρειάζονται ελάχιστο σιδέρωμα θα σας απαλλάξουν από αρκετό κόπο και θα σας δώσουν ελεύθερο χρόνο.

Το βασικό πλεονέκτημα των ρούχων εγκυμοσύνης είναι ότι σχεδιάζονται αποκλειστικά για εγκύους. Τα πουκάμισα και τα φορέματα είναι συνήθως πιο μακριά μπροστά απ΄ότι πίσω, έτσι ώστε η κοιλιά σας να μην προκαλεί λόγω του μεγέθους της ασυμμετρία στον ποδόγυρο. Τα ρούχα αυτά διαθέτουν πιέτες και πένσες, για να συνεχίσουν να πέφτουν καλά πάνω σας καθώς η κοιλιά σας θα μεγαλώνει.
Οι πτυχωτές φάσεις και τα ειδικά ελαστικά υφάσματα καλύπτουν τη διογκούμενη κοιλιά σας χωρίς να παραμορφώνουν τη σιλουέτα σας όπως θα συνέβαινε με τα πιο εφαρμοστά ρούχα.

Τα κουμπώματα έχουν συνήθως τη δυνατότητα προσαρμογής καθώς διαθέτουν παραπάνω τρύπες και κουμπιά ραμμένα με ελαστικές κλωστές. Έτσι τα ρούχα σας θα συνεχίσουν να δείχνουν κομψά ως το τέλος της εγκυμοσύνης σας. Εκτός από τα ειδικά καταστήματα , ρούχα για εγκύους πωλούν και πολλά πολυκαταστήματα. Επίσης είναι διαθέσιμοι και πολλοί κατάλογοι αγορών όπου μπορείτε να αγοράσετε ρούχα με ταχυδρομική παραγγελία. Είναι σημαντικό να αγοράσετε με προσοχή και σύνεση. Δεν χρειάζεται να ψωνίσετε εκατοντάδες καινούργια ρούχα. Μερικά προσεγμένα και προσεκτικά διαλεγμένα σύνολα, θα σας κάνουν να δείχνετε κομψές σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και ύστερα απ’ αυτήν.

Όταν γεννηθεί το μωρό σας φροντίστε να πλύνετε και να τακτοποιήσετε προσεκτικά όλα τα ρούχα εγκυμοσύνης για να τα χρησιμοποιήσετε στην επόμενη εγκυμοσύνη σας ή να τα δώσετε σε κάποια φίλη σας.


Πηγή