Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Εικαστικά Δημιουργικά Εργαστήρια για παιδιά 5 έως 12 ετών

Τα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί για τα παιδιά με στόχο την καλλιέργεια της εικαστικής τους παιδείας και αντίληψης, καθώς και την ανάδειξη της ανάγκης της δημιουργικής απασχόλησης, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να εργαστούν ομαδικά στο χώρο της γκαλερί.

Ο χώρος προσφέρει ένα ξεχωριστό περιβάλλον δίνοντας δυνατά ερεθίσματα στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη, ενώ οι ταλαντούχοι εισηγητές μας, καλλιτέχνες και μουσειοπαιδαγωγοί φροντίζουν μέσα από ιδέες εμπνευσμένες από τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις τρέχουσες εκθέσεις της γκαλερί, να βοηθήσουν τα παιδιά να απελευθερώσουν τις έμφυτες καλλιτεχνικές τους ικανότητες και να αποκτήσουν γνώση και αυτοπεποίθηση ενώ ψυχαγωγούνται.

ΣΑΒΒΑΤΟ
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΣΑΒΒΑΤΟ
18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
11:00-13:00
ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
11:00-13:00

Η παιδική ζωγραφική συναντά τα ζωντανά χρώματα του Ιμπρεσιονισμού!

Το εικαστικό αυτό εργαστήριο μελετά το Χρώμα μέσω του κινήματος του Ιμπρεσιονισμού συστήνοντας στα παιδιά τα έργα καλλιτεχνών όπως του Μανέ και του Μονέ.
Στόχος του προγράμματος είναι να η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης των συναισθημάτων του παιδιού μέσα από τα χρώματα.

Το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού το χαρακτηρίζει η χρήση των έντονων χρωμάτων, το παιχνίδι του φωτός και της κίνησης, η αδιαφορία για το περίγραμμα, η αποχή από τα σκοτεινά χρώματα. Εξάλλου κάπως έτσι δεν βλέπουν και τα παιδιά τον κόσμο, χωρίς σκοτεινά χρώματα!!

Εικόνες της φύσης από τα έργα των καλλιτεχνών του κινήματος προσδίδουν συναισθήματα εφορίας. Ο αφαιρετικός τρόπος ζωγραφικής και ταυτόχρονα έντονα εκφραστικός βοηθάει τα παιδιά να εμπνευ-στούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους τοπία, με φανταστικές λίμνες και μαθαίνοντας τις μαγικές τεχνικές της ζωγραφικής του Ιμπρεσιονισμού από την έμπειρη και ταλαντούχα ζωγράφο που θα διδάξει το εργαστήριο αυτό.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου η ζωγράφος Νίνα Παναγοπούλου
Κόστος: 14 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των υλικών)
Facebook: https://www.facebook.com/events/1578535518853162/ 

Ελάτε να κατασκευάσουμε ζωγραφικές γέφυρες!

Το εικαστικό εργαστήριο με θέμα “Γέφυρες” έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τα παραδοσιακά γε-φύρια του τόπου μας. Συζητώντας και μελετώντας τη βασική δομή τους, θα διαπιστώσουν με απλό τρόπο και μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, πώς φτιάχνεται μια γέφυρα.

Στην συνέχεια, με απλά υλικά τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα εκθέσουν την δική τους γέφυρα στο χώρο της γκαλερί, όπου θα γίνει και διαγωνισμός για την δημιουργία της πιο σταθερής και αισθητικά μοντέρνας γέφυρας.

Με σεβασμό πάντα στην παιδική γνώμη και φαντασία προσκαλούμε τα παιδιά μέσα από την ζωγραφική αλλά και την κατασκευή να οξύνουν την φαντασία τους και την δημιουργικότητα τους, να εκφραστούν μέσα από αυτή και να φτάσουν σ’ ένα τελικό αποτέλεσμα ώστε να αντλήσουν την ικανο-ποίηση από την δημιουργία τους.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου η ζωγράφος Νίνα Παναγοπούλου
Κόστος: 14 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των υλικών)
Facebook: https://www.facebook.com/events/665470563633929/ 

Εικαστικά Δημιουργικά Εργαστήρια για παιδιά (Διοργάνωση: S.G. Art Gallery)

ΣΑΒΒΑΤΟ
1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τρίτη έως Σάββατο 11:00 –14:00
Τηλ: +30 210 7290875
Email: <!– var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy20976 = 'athensartworkshops' + '@'; addy20976 = addy20976 + 'gmail' + '.' + 'com'; var addy_text20976 = 'athensartworkshops' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com'; document.write('‘); document.write(addy_text20976); document.write(‘‘); //–>n <!– document.write('‘); //–> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. <!– document.write('’); //–>  
Facebook: https://www.facebook.com/Athens-Art-Workshops/ 
Athens Art Workshops | SG Art Gallery | St. George Lycabettus Hotel Κλεομένους 2, 10675 Κολωνάκι
*PARKING: Στον περιφερειακό του Λυκαβηττού ή στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου (μειωμένη τιμή για τους συμμετέχοντες στα workshops)
ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
11:00-13:00

Τα παιδιά ψάχνουν και ανακαλύπτουν πρόσωπα!
Στόχος μας σε αυτό το εργαστήρι είναι να προσεγγίσουμε έργα τέχνης στη γνωστική, συναισθηματική και αισθητική τους διάσταση. Τα παιδιά θα αποδεσμεύσουν την φαντασία τους, θα εκφραστούν σωματικά, κινητικά και καλλιτεχνικά! Δημιουργική ενεργοποίηση, αισθητική αντίληψη και συνεργασία για να μαθαίνουν καθώς ψυχαγωγούνται.
Τί είναι το πρώτο που συνήθως βλέπουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον…το ΠΡΟΣΩΠΟ του. Τα παιδιά ψά-χνουν και ανακαλύπτουν Πρόσωπα!!

Πρόσωπα χαρούμενα, σκεπτικά, ανήσυχα, σοβαρά, αστεία, χαμογελαστά. Πρόσωπα με ιδιαίτερα χαρα-κτηριστικά. Πρόσωπα που ενέπνευσαν ζωγράφους για να τα αποδώσουν στους καμβάδες τους. Πρόσω-πα που θα μας εμπνεύσουν για να παίξουμε!!

Έτσι μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, θα τα γνωρίσουμε, θα εμπνευστούμε ιστορίες γι’ αυτά, καθώς και ωραίες ζωγραφιές φτιαγμένες από τα χέρια των παιδιών.
Εισηγήτρια του εργαστηρίου η μουσειοπαιδαγωγός Μίνη Ράδου
Κόστος: 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των υλικών)
Μια γεύση από τα Νέα του Μήνα Απριλίου

Μπορείτε αν επιθυμείτε να συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για τα εργαστήρια που σας ενδιαφέρουν να
παρακολουθήσετε.

ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Πηγή