Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Ξεκινούν τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού

Μαθήματα και από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού από την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, εκτός από την εξ αποστάσεως διδασκαλία το υπουργείο Παιδείας, δρομολογεί και τα τηλεοπτικά μαθήματα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την τηλεφωνική ενημέρωση των υπευθύνων Παιδείας των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης , μίλησε για τη δέσμη των πρωτοβουλιών που ανέλαβε υπουργείο, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς και για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης (μέσω καναλιού της ΕΡΤ), που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα η υπουργός έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας σχετικά: «Δεν μας σταματάει τίποτα! Τώρα και γυρίσματα για εκπαιδευτική τηλεόραση που θα προβάλλεται από εβδομάδα στηνΕΡΤ! #τομαθημασυνεχιζεται #μένουμε_σπίτι #covid_19».

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα

Τα μαθήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, αναμένεται να ξεκινήσουν να προβάλλονται την ερχόμενη Δευτέρα από την ΕΡΤ2.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαθήματα κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα προβάλλονται τις πρωινές ώρες και θα έχουν διάρκεια 1.30 – 2 ώρες καθημερινά.

Τα μαθήματα θα γίνονται από δασκάλους και σε πρώτη φάση θα είναι κυρίως επαναλήψεις της ύλης που έχουν διδαχτεί οι μαθητές. Το υλικό θα το έχει επιμεληθεί το υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν όλο τον Απρίλιο, θα είναι διαθέσιμα από την ΕΡΤ στη συνέχεια και μέσω της ιστοσελίδας της καθώς και της υβριδικής ΕΡΤ- on- demand στην οθόνη της τηλεόρασης.




Πηγή