Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Εκτιμώντας το θαύμα της ζωής μετά τον καρκίνο του μαστού

Καθώς κρατώ στα χέρια μου, το νεότερο μέλος της οικογένειάς μου, είμαι γεμάτη με αγάπη και ικανοποίηση. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω τουλάχιστον ένα σωστό πράγμα. Μπορώ να δημιουργήσω καταπληκτικά παιδιά! Παρά τις προκλήσεις, αισθάνομαι ότι έχω ανταμειφθεί.

Ο καρκίνος, μου έχει δώσει το μεγαλύτερο θαύμα που θα μπορούσε, ένα τέλειο, υγιές και όμορφο αγοράκι. Δεν θα το κάνω να φανεί σαν να ήταν εύκολο από τη στιγμή που απέκτησα το πέμπτο παιδί μου. Το προσπάθησα και κάθε λεπτό άξιζε τον κόπο.

Μου πήρε δύο χρόνια για να δεχτώ αυτό το ακρωτηριασμένο σώμα. Δεν λέω ότι είμαι γεμάτη με χαρά για τη νέα μου εικόνα, αλλά σίγουρα κερδίζει έναντι της εναλλακτικής του θανάτου. Υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται πώς είναι να έχεις μια μαστεκτομή, και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι αηδιαστικό και ποτέ δεν θέλουν να το δουν. Θυμάμαι να έχω μια συζήτηση με κάποιον που είπε κάτι όπως: «Αυτό είναι αηδιαστικό! Δεν θα ήθελα ποτέ να το δω!». Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι είναι εντάξει. Δεν μπορώ να τους αλλάξω όλα εκείνα που αισθάνονται.

Μετά όμως το σκέφτηκα ξανά για λίγο και είπα: «Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη. Μιλάμε για το σώμα μου, και αν νομίζετε ότι η μαστεκτομή μου είναι «αηδιαστική», τότε είναι σαν να μου λέτε ότι και εγώ είμαι αηδιαστική, και αυτό με πληγώνει πολύ!».

Θυμάμαι εκείνη τι στιγμή που χρειάστηκε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, συνειδητοποίησα ότι έχω τίποτα για να ντρέπομαι. ΕΙΧΑ ΚΑΡΚΙΝΟ, το στήθος μου προσπάθησε να με σκοτώσει, και τώρα άλλο στήθος μου τροφοδοτεί και βοηθά ένα άλλο πλασματάκι να ζήσει.

Έχω μια σχέση αγάπης και μίσους με το στήθος μου. Μισώ το γεγονός ότι προσπάθησαν να με σκοτώσουν, αλλά μου αρέσει που είμαι σε θέση να ταΐσω το μωρό μου. Τα παιδιά μου δεν τα νοιάζει που έχω μόνο ένα στήθος. Δεν τα νοιάζει το πως είμαι και δεν τα νοιάζει που το στήθος μου έχει ουλές. Αυτό που τα νοιάζει είναι το γεγονός ότι είμαι ζωντανή, ότι είμαι σε θέση να τα ταΐσω, να τα φροντίσω και να τους δείξω το πόσο πολύ τα αγαπώ.

Έχω ταΐσει τα παιδιά μου και με μπιμπερό και με το στήθος και έχω μόνο καλά να πω και για τα δύο. Νιώθω μια πολύ ισχυρή σύνδεση με το νεογέννητο μωρό μου κατά τη γαλουχία. Μπορεί να έχω αισθανθεί ανεπιθύμητη πριν, αλλά τώρα με χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, και αυτό μου φέρνει μεγάλη χαρά.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι κάποια γυναίκα που είχε καρκίνο του μαστού και μόνο μία μαστεκτομή είναι σε θέση να θηλάσει. Η ζωή είναι ένα θαυματουργό πράγμα, και σαν άνθρωποι είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν στέκομαι στο περιθώριο επειδή είχα καρκίνο. Είμαι ακόμα μία πλήρως λειτουργική γυναίκα με πολλές δυνατότητες μπροστά, και σκοπεύω να πιέζω τον εαυτό μου κάθε μέρα.

Έτσι, δεις ξανά μπροστά σου κάποιον που έχει διαφορετική εμφάνιση, σκέψου διπλά πριν ο,τιδήποτε δυνατά. Σκέψου τους αγώνες που το εν λόγω πρόσωπο μπορεί να έχει αντιμετωπίσει και πιθανότατα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει. Δοκίμασε να σκεφτείς τα θετικά αποτελέσματα, αντί να επικεντρωθείς στα αρνητικά.

Όλοι έχουμε συναισθήματα -κάποιοι μάλιστα είναι πιο ευαίσθητοι από τους άλλους. Απλά θα πρέπει να μοιραζόμαστε μόνο τη αγάπη μας και την καλοσύνη μας και τίποτε άλλο!

Kelly Knee
Η Kelly είναι μια survivor του καρκίνου του μαστού. Έχει 5 υπέροχα αγόρια και μοιράζεται τα υπέροχα άρθρα της στο blog της myunexpectedjourney2016


Πηγή